Další budoucí paní na okruhu! Bacsinszká se zasnoubila

- Tomáš Macák

Z tenisového hlediska to pro švýcarskou tenistku nebyl úplně vydařený rok. Na French Open sice vyrovnala své grandslamové maximum, ale operace, kterou absolvovala v létě, ji už na žádný turnaj v sezóně nepustila. Teď ale hlásí šťastné novinky. Timea Bacsinszká se zasnoubila se svým přítelem Andreasem Blattnerem, se kterým je už pět let.

Informaci o zasnoubení přinesla fanouškům na svém instagramovém účtu. „Ano, nekonečné ano! Jsem tak šťastná a pyšná, že mohu být součástí tvého života už téměř pět let. A nemohu se dočkat všeho nadcházejícího s tebou. Miluji tě, Andreasi,“ uvedla u příspěvku vítězka čtyř turnajových trofejí na okruhu WTA.

Na konci roku tak zažívá šťastné dny po krátké sezóně, která pro ni skončila už v červenci. Hru Švýcarky komplikovaly bolesti na pravé ruce, což donutilo Bacsinszkou po Wimbledonu podstoupit operaci.

Během pár měsíců, co letos na kurtech pobíhala, zazářila osmadvacetiletá hráčka především na pařížské antuce. Velkolepou cestu na Roland Garros utnula až v semifinále pozdější šampionka Jelena Ostapenková.

Po zbytek roku se Bacsinszská kvůli absenci, byť ne rapidně, propadala žebříčkem až na 39. místo. Loni se nacházela dokonce na deváté příčce.

Zamilovaná hráčka se nyní přidává k jiné kolegyni z bílého sportu. Dánka Caroline Wozniacká se zasnoubila několik týdnů zpět během dovolené na ostrově Bora Bora, kde trávila dny po vyhraném Turnaji mistryň.