Zmar Bouchardové pokračuje. Kanadskou královnu sesadila z trůnu sedmnáctiletá tenistka

- Jan Havlovic

Čtyři roky v řadě vládla Eugenie Bouchardová anketě o nejlepší kanadskou tenistku. Nyní je její nadvláda u konce! Po zpackané sezoně, ve které klesla až na 82. místo světového žebříčku, si v pořadí pátou trofej od kanadské tenisové asociace na poličku nevystaví. Bouchardovou v anketě předstihla teprve sedmnáctiletá Bianca Andreescuová!

Nečekaná, ale logická volba. Kanadská tenisová asociace udělila cenu za nejlepší hráčku roku teprve sedmnáctileté Biance Andreescuové, navzdory tomu, že se aktuálně nachází v ženském žebříčku o 108 níže než její slavnější kolegyně Eugenie Bouchardová.

Pro mladičkou kanadskou kometu však mluví výsledky. Andreescuová se vyšplhala na žebříčku WTA až na 143. místo, což je doposud její kariérní maximum, a ovládla čtyřhru na juniorském Australian Open a French Open. Na okruhu ITF triumfovala na dvou turnajích a skvělými výkony se prezentovala také při fedcupových zápasech. Proto padla volba nejlepší hráčky letošního roku právě na teprve sedmnáctiletou Kanaďanku s rumunskými kořeny.

„Chtěla bych moc poděkovat za tohle úžasné ocenění,“ cituje Andreescuovou portál tennisworldusa.org. „Když se ohlédnu za letošní sezonou, jsem opravdu velmi spokojená,“ pokračuje sedmnáctiletá juniorka, které se v letošním roce podařilo ve slavném Wimbledonu prodrat přes kvalifikaci až do hlavní soutěže.

Biancu Andreescuovou nyní čeká nejspíše průlomová sezona, ve které se bude pokoušet usadit mezi ženskou tenisovou elitou. Bude se tak snažit napodobit cestu Markéty Vondroušové, která se v posledních měsících úspěšně drží ve světové stovce.