Dohoda stvrzena! Novou parťačkou Hlaváčkové je světová jednička Čchan

- Jan Havlovic

A je to oficiální! Tenistka Andrea Hlaváčková se dle očekávání dohodla na spolupráci s Číňankou Jüng-žan Čchan, aktuální světovou jedničkou ve čtyřhře. O možném spojení této dvojice se spekulovalo již od konce letošního Turnaje mistryň, oficiální potvrzení však přišlo až nyní. Hlaváčková o stvrzení dohody informovala v tiskové zprávě.

Jednatřicetiletá medailistka z olympijských her v Londýně zakončila letošní sezonu triumfem na Turnaji mistryň v Singapuru po boku Maďarky Tímey Babosové. Po sladkém vítězství však jejich spolupráce nečekaně skončila. Hlaváčková poté obdržela několik nabídek na spolupráci pro příští sezonu, nakonec se rozhodla pro Tchajwanku Jüng-žan Čchan. 

Aktuální světová jednička tvořila až do letošního Masters pár s Martinou Hingisovou a švýcarsko-tchajwanské dvojici se dařilo náramně. Společně vystoupaly až na post světových jedniček a v loňském roce získaly celkem osm titulů, včetně triumfu na US Open. Švýcarka Hingisová se na podzim rozhodla pro konec kariéry, a tak se i Čchan ocitla bez partnerky.

První námluvy proběhly již v průběhu letošního Turnaje mistryň, poté obě tenistky ladily detaily spolupráce. Nyní je již jasné, že do nové sezony vstoupí vstříc společným úspěchům. Tchajwanské tenistce doporučila Hlaváčkovou i sama Hingisová. „Ptala jsem se na názor i Martiny, protože mě velmi dobře zná a potvrdila mi, že Andrea je pro mě skvělou volbou,“ cituje hráčku z Tchaj-wanu portál iDnes.cz.

Hlaváčková si tak vyzkouší vůbec poprvé spolupráci s tenistkou, která se čistě specializuje na čtyřhru. Poslední parťačka české tenisty, Maďarka Tímea Babosová, kombinovala čtyřhru se singlem, což byl jeden z důvodů rozpadu tohoto úspěšného páru.

Plzeňská patriotka si nyní vybrala vedle sebe více než kvalitní náhradu. S Čchan budou chtít uspět především na grandslamových turnajích. „Vedle úspěchu na grandslamu si chci určitě zopakovat účast na Masters,“ dodala Sestini Hlaváčková.