Jablonec Open 2017: Patnáctiletá Dörreová vybojovala premiérovou hlavní soutěž

- Jan Vojkůvka

Turnaj ITF v Jablonci Nad Nisou čekalo v úterý finále kvalifikačních bojů. O místenku v hlavní soutěži se utkalo celkem osm domácích hráček, z nichž hned pět zvítězilo a postoupilo do hlavního pavouka turnaje.

Dörreová vybojovala postup do hlavní soutěže
Patnáctiletá Adéla Dörreová, jež na turnaji v jablonecké kvalifikaci startovala na divokou kartu, vybojovala postup do hlavní soutěže. V souboji s osmnáctiletou Irinou Lapustinovou (1094.) zvítězila 6:3, 6:3 a poprvé v kariéře si zahraje v hlavním turnaji mezi dospělými.

Pospíšilová si zahraje druhou hlavní soutěž v kariéře
Osmnáctiletá Denisa Pospíšilová (-) vybojovala v Jablonci svou druhou hlavní soutěž v kariéře. V souboji se svou krajankou Dominikou Hejčovou (-) zvítězila 6:3, 6:1 a doplnila jíž úspěšnou Dörreovou.

Jankovská se stala třetí českou kvalifikantkou
Domácí turnaj v Jablonci dopoledne českým tenistkám přál. Tereza Jankovská ve finálovém kole kvalifikace porazila Magdalenu Zajdovou z Polska 6:2, 6:3 a rozšířila řady úspěšných domácích kvalifikantek do hlavní soutěže.

Hrabalová smetla Stevanovičovou a postupuje do hlavní soutěže
V pořadí čtvrtou úspěšnou kvalifikantkou turnaje ITF v Jablonci se stala s úderem poledne Kristýna Hrabalová. Jednadvacetiletá Češka si poradila s o rok mladší Srbkou Anamarijí Stevanovičovou, kterou smetla z dvorce za 43 minut po setech 6:1, 6:1.

Richterová nestačila na japonskou favoritku
První porážku pro domácí hráčky schytala až sedmnáctiletá Šárka Richterová, jíž se stalo osudným střetnutí s Japonkou Mai Hontamaovou, členkou první světové tisícovky. Hontamaová, která byla letos v lednu už dokonce v sedmé světové stovce, porazila českou tenistku 6:2, 6:4.

Šestnáctiletá Sedláčková končí
V souboji dvou šestnáctiletých tenistek se nedokázala prosadit na divokou kartu startující Petra Sedláčková, která podlehla talentované Švýcarce Kristině Milenkovicové (979.) 2:6, 4:6. Ač je Milenkovicová rovněž ročník 2001, už nyni figuruje v první světové tisícovce.

Nikolovová si v Jablonci zahraje premiérovou hlavní soutěž
Šestnáctiletá Vanesa Nikolovová sice minulý týden v Milovicích ještě finálové kolo kvalifikace nezvládla, ale nyní v Jablonci slaví premiérový postup na turnaj ITF PRo Circuit. Česká tenistka si poradila s Ruskou Julií Sokolovskou (1161.) za 75 minut hry 6:3, 6:4 a rozšířila řady úspěšných domácích kvalifikantek na pět.

Finále kvalifikace
Magdalena Zajdová (POL) – TEREZA JANKOVSKÁ 2:6, 3:6
Irina Lapustinová (LAT, 1094.) – ADÉLA DÖRREOVÁ 3:6, 3:6
DOMINIKA HEJČOVÁ – DENISA POSPÍŠILOVÁ 3:6, 1:6
Joanna Zawadzká (POL) – Marcelina Podlinská (POL) 7:6(3), 6:3
Mai Honzamaová (JPN, 932.) – ŠÁRKA RICHTEROVÁ 6:2, 6:4
KRISTÝNA HRABALOVÁ – Anamarija Stevanovičová (SRB) 6:1, 6:1
Julia Sokolovská (RUS, 1131.) – VANESSA NIKOLOVOVÁ 3:6, 4:6
Kristina Milenkovicová (SUI, 979.) – PETRA SEDLÁČKOVÁ 6:2, 6:4

Turnaj v Jablonci den po dni

4.12.
Jablonec Open 2017: Pod Ještědem odstartovala kvalifikace. Pět Češek si zajistilo postup