Chybějící grandslam? Mohu porazit kohokoliv, říká odpočatá Wozniacká

- Tomáš Macák

V tenise už dosáhla lecčeho. Na pozici tenisové jedničky vydržela dohromady 67 týdnů, vyhrála celkem 27 titulů na okruhu WTA a letos v říjnu opanovala Turnaj mistryň. Zkrátka skvostná kariéra, které chybí jen lesk grandslamového titulu. Podle Wozniacké to ale rozhodně není nezměnitelné. Poslední týdny si užívala a hlavně relaxovala, aby mohla svůj cíl v příští sezóně se svěžím tělem naplnit.

Už jednou se do finále WTA Finals probojovala. Jako dvacetiletá ale v roce 2010 podlehla Belgičance Kim Clijstersové. O sedm let později zvládla finálový duel úspěšně, když porazila Venus Wiliamsovou. Poté už zamířila na zaslouženou dovolenou, kterou strávila na ostrově Bora Bora. Tam se zasnoubila se svým přítelem Davidem Leem. Snový konec sezóny.

 

Happiest day of my life yesterday saying yes to my soulmate❤️? @dlee042

Příspěvek sdílený Caroline Wozniacki (@carowozniacki),Lis 3, 2017 v 8:58 PDT

David Lee se v listopadu rozhodl ve čtyřiatřiceti letech ukončit profesionální kariéru v NBA. Jeho, teď už, snoubenka mu k této příležitosti připravila překvapení v podobě velké oslavy, které se zúčastnili nejbližší přátelé. 

Ještě předtím, a zmíněnou dovolenou na ostrově náležícímu k Francouzské Polynésii nepočítaje, zavítal pár také na svatbu Sereny Williamsové, do New Yorku nebo na zápas kalifornského klubu Los Angeles Rams, který hraje americký fotbal. 

„Bylo to velmi náročné,“ řekla Wozniacká dánskému deníku Ekstra Bladet. „Ale zažila jsem opravdu krásné dny. Na Bora Bora jsme byli deset dní, během kterých jsme si totálně odpočinuli, takže to bylo skvělé," uvedla spokojená sedmadvacetiletá tenistka. 

V rozhovoru, který přinesl web Tennisworld přišla také otázka na to, zda dánská hráčka a její americký partner plánují založit rodinu. „Děti jsou záležitostí budoucnosti, ale je to něco, na co se velmi těšíme,“ přiznala Wozniacká, která letos kromě Turnaje mistryň vyhrála také podnik v Tokiu. 

Nemuselo však zůstat jen u těchto triumfů, protože letos se jí herně opravdu dařilo, a dokázala se probojovat do dalších šesti finále. Hned ve třech z nich ji zastavily české hráčky. Jednou Kateřina Siniaková a dvakrát Karolína Plíšková. „V posledních letech jsem poznala své tělo lépe. Zkrátila jsem čas tréninků, které jsou na druhou stranu ale mnohem intenzivnější. Nemohu trénovat málo, ale zároveň se umím hlídat, abych to nepřehnala,“ popsala možné kouzlo úspěchu rodačka z Odense. „Nejsem nervózní z toho, že bych ztratila dobrou kondici," doplnila.

I skvělá kondice pomohla Wozniacké během roku 2017 se vyšplhat z devatenáctého místa až na třetí pozici v žebříčku hned za Simonu Halepovou a Garbine Muguruzaovou. „Vím, kdy jsem v dobré formě, a kdy naopak musím zabrat. Vždy v sebe věřím,“ řekla nekompromisně sympatická blondýnka.

Svůj tenisový um na profesionálním tenisovém okruhu ukazuje již od roku 2005. Za tu dobu dosáhla v bílém sportu téměř všeho. Slovo „téměř" zmizí, až Wozniacká vyhraje grandslamový titul. V letech 2009 a 2014 k tomu byla svými finálovými účastmi na US Open velmi blízko. Vše se ale může ještě změnit, což sama moc dobře ví. „Dokázala jsem, že umím porazit kohokoliv na okruhu, když hraju můj nejlepší tenis. Hlavně zůstat nezraněná,“ zakončila Dánka.

Do tenisového kolotoče v roce 2018 naskočí v novozélandském Aucklandu.