Vstříc úspěchům? Azarenkové se před novou sezónou kompletně rozpadl tým

- Tomáš Macák

Jen několik dní zpět ukončila spolupráci s trenérem Michaelem Joycem. Teď u Viktorie Azarenkové končí rovněž její kondiční kouč Ashcon Rezazadeh, což je způsobené i tím, že bývalá světová jednička se momentálně nedokáže na tenis plnohodnotně soustředit. Neustále totiž pokračují její právní tahanice s bývalým přítelem o syna Lea.

Zkraje roku 2012 zažila v australském Melbourne nejcennější vítězství v tenisové kariéře. Vyklepla Marii Šarapovovou 6:3, 6:0, získala první grandslam v kariéře, a v žebříčku WTA navíc vyšplhala na nejvyšší možnou pozici. O rok později dokázala Viktoria Azarenková na stejném místě titul obhájit.

Teď, v lednu 2018, bude situace zcela jiná. Do nové sezóny vstoupí jakožto hráčka třetí stovky, a navíc není jasné s jakým týmem v zádech.

Poté, co u Azarenkové skončil kouč Michael Joyce, nebude pokračovat spolupráce běloruské tenistky ani s kondičním trenérem Rezazadeh. „Kvůli současným okolnostem, jsme se já a Vika rozhodli rozdělit naše cesty. Chtěl bych tímto Viktorii poděkovat za příležitost. Přeji jí do budoucna hodně štěstí,“ vyjádřil se na svém twitterovém účtu.

Současnými okolnostmi naráží na to, že více než tenisu, se nyní osmadvacetiletá hráčka musí věnovat soukromému životu. Ještě větší radost, než kterou měla při velkolepém vítězství na Australian Open, prožívala Azarenková loni v prosinci. Narodil se jí totiž syn Leo.

 

?????????❤️❤️❤️?‍???? #fedcupfinal

Příspěvek sdílený Victoria Azarenka (@vichka35),Lis 11, 2017 v 11:27 PST

V létě se ale rozešla s přítelem Billym McKeaguem, který je Leův otec. Tím začaly soudní bitvy o to, kdo bude mít synka v péči. A právní komplikace stále neberou konce. Kvůli tomu vynechala rodačka z Minsku US Open, na které se připravovala, i celý zbytek tenisového kalendáře.

Běloruska se tak v letošní sezóně představila pouze na dvou turnajích. Návrat po mateřské si přichystala na prosluněnou Mallorcu, kde vypadla ve druhém kole. To Wimbledon – především v kontextu toho, že Azarenková měla obrovskou herní absenci – byl snový. Dokázala se prokousat hned přes tři soupeřky a její cesta skončila až v osmifinále na současné tenisové královně Simoně Halepové.

Viktoria Azarenková oznámila, že tenisovou pouť v roce 2018 zahájí v Aucklandu. Do té doby ji ale kvůli vleklým problémům, ke kterým se navíc teď přidaly tenisové starosti, čeká komplikované období.