WTA

Tenisový Jágr? Williamsová chce hrát i po čtyřicítce

- Jan Havlovic

Konec kariéry? S tím na sedmatřicetiletou Venus Williamsovou nechoďte. Sedminásobná grandslamová vítězka se i v pokročilém věku dívá dopředu a ráda by ještě pár sezón na profesionální úrovni odehrála. Plánuje se rovněž zúčastnit olympijských her v Tokiu v roce 2020. V té době bude americké tenistce již čtyřicet let!

Napříč všemi sporty najdeme vždy některého sportovce, který je názorným příkladem, že i v pokročilém věku lze dělat sport na vrcholové úrovni. V hokeji je to nestárnoucí Jaromír Jágr, ve fotbale brankář Gianluigi Buffon a v tenise by se do této role ráda pasovala Venus Williamsová.

„Neplánuji v nejbližší době končit s kariérou,“ uvedla sedmatřicetiletá tenistka v rozhovoru pro Entrepreneur. Starší ze sester Williamsových má před sebou ještě jednu velkou výzvu – olympijské hry v Tokiu v roce 2020. „Vypadá to, že právě tato akce je můj horizont. Není to až tak divoká představa, že? Snažím se toho držet,“ pokračuje Američanka.

Williamsová navíc zvládá kombinovat tenisovou kariéru s časem stráveným v kanceláři. Americká tenistka totiž vlastní módní agenturu EleVen a rovněž si dodělává vysokoškolský titul v oboru designu. „Konečně jsem se naučila, o čem ta škola je. Musíte ze sebe dostat do nejlepší a využít svůj čas moudře,“ popisuje světová pětka.

Sedminásobná grandslamová šampionka je velmi časově vytížená, i tak se stále drží ve světové špičce. Williamsová končit nehodlá. Ba naopak, chce se udržet co nejdéle na vrcholu. Kdo ví, třeba si nakonec z Tokiu i odveze nějakou tu medaili, kterou by mohla důstojně uzavřít svou bohatou kariéru.