VIDEO: Antukář Nadal? Kdeže! V šestnácti preferoval úplně jiné povrchy

- Jan Havlovic

Rafael Nadal je bezesporu nejlepším antukovým hráčem všech dob, což potvrdil v letošní sezoně, ve které získal svůj desátý titul na Roland Garros. Po internetu nyní koluje video, na kterém španělský reportér zpovídal tehdy šestnáctiletého Nadala. Talentovaný tenista tehdy preferoval tvrdý povrch v hale, tedy povrch, na kterém získal jen malé procento svých dosavadních úspěchů.

U Rafaela Nadala se již v mládí vědělo, že je bezpochyby velmi talentovaným tenistou. Málokdo však dokázal odhadnout, že již ve svých jednatřiceti letech bude mít na svém kontě šestnáct grandslamových titulů a bude dlouhá léta okupovat přední příčky mužského žebříčku. 

V posledních dnech se na sociálních sítích stalo hitem video rozhovoru s tehdy šestnáctiletým Rafaelem Nadalem, jehož preferovaným tenisovým povrchem nebyla antuka. „Teď preferuji tvrdý povrch v hale a trávu. Antuku mám ale rovněž v oblibě,“ překvapil Nadal svou odpovědí.

V tu chvíli ještě nevěděl, že právě na antuce dosáhne svých největších úspěchů. Šestnáctiletý mladík tehdy hovořil také o svém největším snu, kterého by chtěl dosáhnout. „Chci vyhrát Wimbledon, ale budu muset hodně makat,“ odpověděl Nadal španělskému reportérovi.

Ve slavném All England Clubu legendární španělský tenista skutečně triumfoval, a to hned dvakrát! Navrch přidal dalších čtrnáct grandslamových titulů. Hned deset z nich získal na antukovém Roland Garros.