Becker jde k soudu v roli žalobce. Chce peníze po bývalém agentovi

- Jan Vojkůvka

Poslední dobou se kolem německé hvězdy Borise Beckera kupily informace především s ohledem na jeho finanční problémy a o žalobách, které na něho byly podané. Tentokrát je to však bývalý tenista, kdo se ujme role žalobce. Becker požaduje po svém bývalém agentovi Saschovi Rinneovi finanční vyrovnání za nezaplacené promo akce.

S informacemi ohledně nového soudního sporu v životě tenisové legendy přišel německý deník Welt, podle něhož Rinne zařizoval Beckerovi účasti na nejrůznějších promo akcích mezi lety 2013 a 2017. Podle všeho se Rinne s Beckerem domlouval ústně a následně mu za některé události nevyplatil odměnu.

Slyšení je stanoveno na 19. ledna a sedminásobný grandslamový vítěz by se sám měl líčení zúčastnit, jelikož byl předvolán předsedou soudu.

Becker je v současnosti v tíživé finanční situaci. Dlužit má údajně až 61 milionů eur.  

O svých problémech se rozpovídal v rozhovoru pro Deník The Times, v němž přiznal, že veškeré potíže si způsobil vlastní povahou. „Žil jsem a žiji velmi intenzivní život. Jestli někdy jdu až za hranice? Ano. Jinak bych nevyhrál v sedmnácti Wimbledon, nestal se světovou jedničkou a nedosáhl toho, čeho jsem dosáhl, pokud by to nebyla součást mé osobnosti,“ uvedl Becker.

„To znamená, že využívám šancí. Vždy se chopím příležitosti, protože to jsem já. A je to vše moje chyba. Za to, jak na tom dnes jsem, beru plnou zodpovědnost. Tak daleko to dojít nemělo,“ podotkl Němec.