Konec úspěšné kariéry? Wawrinka svolal na pátek mimořádnou tiskovku

- Filip Lefenda

Vítěz tří grandslamových turnajů Stan Wawrinka svolal na pátek v Ženevě mimořádnou tiskovou konferenci. Švýcar se v srpnu podrobil operaci kolene, od Wimbledonu se neukázal na kurtech a sociální sítě zaplavila vlna pochybností. „Co když chce oznámit ukončení kariéry?“ myslí někteří na nejhorší.

Faktem je, že bližší informace k páteční tiskovce agentura StarSwing, která pozvánky rozesílala, neuvedla. A tak se spekulací chytila i média. Oznámí skutečně dvaatřicetiletý Federerův krajan šokující odchod do tenisového důchodu?

Po srpnové operaci kolene Wawrinka prohlásil, že by hrál rád ještě mnoho let, takže přeci jen převažuje názor, že konec kariéry tématem tiskové konference nebude. Muž, kterému v pořadí ATP nejvýše patřila třetí pozice, začal před třemi týdny trénovat, minulý víkend pak strávil se svou přítelkyní Donnou Vekičovou – chorvatskou tenistkou – víkend v Londýně.

Pravděpodobnější variantou tak je zřejmě ta, v níž se hovoří o oznámení nového trenéra. Wawrinka se totiž před měsícem rozešel s dlouholetým koučem Magnusem Normanem a hledá si náhradu.

I když kdo ví? Období po operacích jsou specifická, zvláštní. Občas mohou přinést nečekané zvraty. A Wawrinka se v posledních týdnech rozhovorům s novináři vyhýbal tak trochu jako čert kříži. Jeho skalním příznivcům zřejmě definitivně spadne balvan ze srdce až za dva dny.