Všichni proti Azarenkové. V těžkých chvílích jí dal kopačky i trenér

- Jan Havlovic

Viktoria Azarenková neprožívá ideální životní etapou. Nyní přišla pro Bělorusku další komplikace. Její dosavadní kouč Michael Joyce s ní ukončil spolupráci. „Rozhodl jsem se posunout ve své trenérské kariéře, zatímco Vika pokračuje v řešení svých privátních věcí,“ napsal bývalý kouč Marie Šarapovové.

Spolupráce Joyce s Azarenkovou odstartovala na začátku roku 2017, kdy se běloruská reprezentantka začala po mateřské dovolené připravovat na návrat na tenisové dvorce. Ale vzájemná spolupráce této dvojice netrvala příliš dlouho, neboť Azarenková stihla v této sezoně odehrát pouze dva turnaje. Po Wimbledonu musela řešit soudní tahanice se svým bývalým manželem o opatrovnictví svého syna Lea. (více ZDE)

Z tohoto důvodu nesměla Azarenková opustit Kalifornii, tudíž přišla o zbytek letošní sezony. Soud stále ještě nerozhodl, a tak se Joyce se svou svěřenkyní rozhodl ukončit spolupráci. „Respektuji její rozhodnutí dát rodinu na první místo. Já se rozhodl posunout ve své trenérské kariéře. Vika pokračuje v řešení svých privátních věcí,“ napsal Joyce.

„Už se nemůžu dočkat, až ji zase uvidím na tenisových dvorcích a přeji ji jen to nejlepší,“ dodal čtyřiačtyřicetiletý Američan.

Bývalý kouč Marie Šarapovové nyní bude hledat novou výzvu. Spekuluje se o tom, že by se měl stát novým trenérem Britky Johanny Kontaové, která ukončila na konci letošní sezony spolupráci s Wimem Fissettem.