Pikantní přestup! Slávistka Kvitová bude hájit barvy pražské Sparty

- Jan Havlovic

V posledních dnech se na české tenisové scéně udály hned tři zajímavé přestupy. Pražská Sparta před blížící se Tenisovou extraligou zalovila v prostějovském klubu, ze kterého získala Tomáše Berdycha, Petru Kvitovou a Barboru Strýcovou. Zajímavostí je, že právě dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová patří mezi věrné fanynky fotbalové i hokejové Slavie. Ta si nyní vyzkouší, jaké je to hrát „na druhé straně barikády“.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka dlouhá léta hájila v rámci Tenisové extraligy barvy prostějovského klubu. Před letošním ročníkem klubové sezony se rozhodla pro změnu a společně s Tomášem Berdychem a Barborou Strýcovou přestoupili do hlavního města – do kádru pražské Sparty. „Tento rok je šance při pohledu na naší soupisku získat po dlouhé době titul,“ věří Petr Luxa v sílu svého mužstva doplněného o tři hvězdy české tenisové scény. Sparta bude útočit na jubilejní desátý titul, i s dvojnásobnou wimbledonskou vítězkou v týmu. (více ZDE)

Zejména pro Petru Kvitovou se jedná o velmi pikantní přestup. Na fotbalovém i hokejovém poli je totiž věrnou fanynkou pražské Slavie. Byli to právě fotbalisté klubu z Vršovic, kteří na dálku podpořili českou tenistku při rekonvalescenci zraněné levé ruky, jež jí bylo způsobeno během přepadení v jejím bytě. Fotbalisté Slavie utvořili na soustředění v Číně společnými silami na trávníku nápis „PETRA“ a vše důkladně zdokumentovali. (více ZDE).

Kvitová si nyní vyzkouší, jaké je to hrát „na druhé straně barikády“. Slavia Praha sice tenisový klub má, avšak v Tenisové extralize nepůsobí. Česká tenistka tak v prosinci oblékne právě sparťanský dres. Pražský celek bude mít ty nejvyšší cíle, dvojnásobná vítězka však zůstala při rozhovoru pro klubové stránky tajemná. „Nerada mluvím o velkých cílech, radši si je nechám pro sebe,“ vysvětlila Kvitová.

Poprvé uvidíme českou tenistku v akci 16.12, kdy se Sparta střetne s dalším pražským celkem – I.ČLTK. 

 

The #fedcupfinal stadium is also home to my favourite Czech ice hockey team, Slavia Praha :)

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Lis 6, 2014 v 5:06 PST