Koukalová v roli tenisové expertky, na zisk Wimbledonu favorizuje Kvitovou

- Filip Lefenda

V početném wimbledonském poli nalezneme mimo jiné i sedm českých reprezentantek, zkušená Klára Koukalová mezi nimi však chybí. Čtyřiatřicetiletá hráčka neprošla kvalifikací, když skončila hned v úvodním kole na raketě Vogtové z Lichtenštejnska, a místo účasti v hlavní soutěži se tak zhostila role tenisové expertky a moderátorky sportovních zpráv televizní stanice Nova.

„Už zítra začíná můj nejoblíbenější turnaj Wimbledon,“ sdělila v neděli na úvod Koukalová po boku svého aktuálního životního partnera Petra Suchoně, moderátora sportovních zpráv na Nově. Ve studiu se aktuálně 160. hráčka světového žebříčku zhostila nejen role moderátorky, ale zejména tenisové expertky. 

Může podle ní někdo ukončit současnou nadvládu fenomenálního Novaka Djokoviče? „Já myslím, že může. Wimbledon je hodně o podání, takže pokud ti největší servismani budou mít dobrou formu, tak mohou potrápit i ty největší hvězdy,“ přemýšlela nahlas čtyřiatřicetiletá pražská rodačka, která byla posléze i konkrétnější. „Napadají mě třeba Isner, Raonic nebo Karlovič,“ zmínila svá travnatá esa. 

A koho favorizuje mezi zástupkyněmi něžného pohlaví? „Tam je to malinko otevřenější. Já věřím Madison Keysové, která má teď výbornou formu. Myslím ale, že je stále největší favoritkou na zisk Wimbledonu Petra Kvitová,“ důvěřuje Koukalová své krajance a kamarádce, která podnik v All England Clubu dokázala ve své kariéře již dvakrát ovládnout. Česká jednička se navíc těsně před startem letošního ročníka vrátila díky propadu Švýcarky Benčičové zpět do elitní desítky žebříčku.

Pokud jde o Kláru Koukalovou, ta se letos na dvorcích trápí. V půli rozehrané sezóny Češka stále čeká na letošní premiérové vítězství v hlavní soutěži, když si zatím připsala pouze šest výher v rámci turnajových kvalifikací.