Kvitová zbrojí na australskou misi. Beru to jako nový začátek kariéry, říká

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Petra Kvitová po oznámení, že novou sezonu zahájí v Brisbane, potvrdila, že před úvodním grandslamem v Melbourne odehraje také generálku v Sydney. Vítězka turnaje z roku 2015 chce v Austrálii navázat na skvělé výkony z let minulých, kdy kromě zmíněného vítězství prošla dvakrát do semifinále.

Kvitová v Sydney startovala pravidelně od roku 2011 do roku 2015, kdy svůj poslední odehraný ročník oslavila ziskem turnajového titulu. Na oblíbený turnaj se vrátí po třech letech a doplní už tak pořádně nabitou startovní listinu, v níž nechybí několik účastnic nedávného Turnaje mistryň.

Česká tenistka se v Sydney potká s Američankou Venus Williamsovou, či Lotyškou Jelenou Ostapenkovou. Na turnaji nebude scházet ani obhájkyně titulu Johanna Kontaová, kterou na úvod nové sezony čeká obhajoba pořádné porce bodů.

Kvitová měla startovat v Sydney už tento rok, ale poté, co byla v prosinci 2016 přepadena ve svém bytě v Prostějově a ošklivě pořezána na levé ruce, v níž drží raketu, si musela od tenisu téměř půl roku odpočinout.

„Hodně se těším, že se vrátím v lednu do Sydney. Obzvlášť poté, co jsem tam nemohla hrát letos,“ cituje českou tenistku web WTA. „Je to krásné město a turnaj přilákal opravdu špičkové pole, což bude před Australian Open skvělá prověrka.“

Kvitová až do French Open nebude obhajovat žádné body a ví, že začátek sezony bude hodně důležitý směrem k návratu do elitní desítky, kam dlouhodobě patřila. „Vím, že v první polovině roku neobhajuji žádné body, takže vidím rok 2018 jako nový začátek a šanci přijmout svou druhou kariéru, pokud to tak můžu nazvat,“ uvedla Kvitová. „Podmínky v Austrálii jsou vždy skvělé a vyhovují mé hře, takže doufám, že na začátku sezony dokážu předvést svůj nejlepší tenis.“

Turnaj v Sydney startuje 7. ledna. Sedmadvacetiletá hráčka se v Austrálii představí už o týden dříve, když se zúčastní turnaje v Brisbane, do něhož se přihlásilo hned pět členek elitní desítky, včetně Karolíny Plíškové. Vrcholem australské mise pak bude grandslam v Melbourne.