Futures Valašské Meziříčí: Gengel nedal šanci Lootsmovi, zbylí Češi ve dvouhře končí

- Filip Lefenda

Češi versus cizinci. I tak by se dalo ve zkratce popsat čtvrtfinálové dění na turnaji ve Valašském Meziříčí. O semifinále dvouhry v pátek zabojovalo kvarteto českých hráčů, z postupu se však radoval jen jediný – Marek Gengel.

Kellovský uhrál s Laurentem jen dvě hry
Čtvrtfinále se na turnaji ve Valašském Meziříčí stalo pro Dominika Kellovského (798.) konečnou stanicí. Český hráč na úvod pátečního programu nestačil na francouzského protivníka Yanaise Laurenta (670.), s nímž uhrál v obou setech shodně po jednom gemu. Jednadvacetiletý Kellovský se v utkání potácel s prvním podáním, které zaznamenal jen ve 49 procentech případů, navíc nastřádal i šest dvojchyb.

Gengel přejel nasazeného Lootsmu
Marek Gengel (648.) si na domácím turnaji ve Valašském Meziříčí zahraje o finále! Rozhodl o tom páteční souboj s šestým nasazeným Holanďanem Nielsem Lootsmou (568.), který český hráč ovládl bez ztráty podání. V prvním setu se zrodil jediný a tudíž rozhodující brejk v šestém gemu, Gengel následně sadu doservíroval a bral ji poměrem 6:3. Ve druhém setu už pak Lootsmu rozebral "na součástky", když mu povolil jen jeden uhraný gem.

Poljak na Kotova nestačil
David Poljak (689.) si semifinále halového podniku ve Valašském Meziříčí nezahraje. Tenista z Ostravy podlehl Pavlu Kotovi (528.) z Ruska 6:7(6) a 2:6. V prvním setu vedl Poljak 3:1, následně bodoval čtyřikrát v řadě soupeř, jenž otočil na 3:5. Za stavu 4:5 prolomil Čech protivníkovo podání a posléze si vynutil tiebreak, v němž však prohrál nejtěsnějším možným rozdílem 6:8. Druhý set, který skončil 6:2, už pak byl jednoznačnou záležitostí nasazené pětky.

Vrbenský prohrál ve třech setech
Sedmnáctiletý talent Michael Vrbenský (1061.) ztroskotal po dvouhodinovém boji na o rok starším Francouzovi Danu Addedovi (1090.) a ve Valašském Meziříčí dohrál. První sadu ztratil proti senzačnímu osmifinálovému přemožiteli nejvýše nasazeného krajana Michneva až v tiebreaku, v němž uhrál jediný bod, ve druhé sadě však získal od stavu 3:3 tři gemy v řadě a vynutil si rozhodující set. Ten byl vyrovnaný první čtyři hry, ty další již bral Added, jenž tak po výhře 7:6(1), 3:6 a 6:2 postoupil do semifinále. V tom se zítra utká s Markem Gengelem (648.).

Ve finále čtyřhry Gengel s Vocelem a také Duda
Turnaj Futures ve Valašském Meziříčí již poznal finálové účastníky ve čtyřhře. Semifinálový duel nejprve zvládl pár Duda, Laurent, který si poradil s dvojicí Holiš, Kaleničenko 6:4, 7:6(4). Ve druhém zápase o finále uspělo druhé nasazené duo Gengel, Vocel, to proti krajanům Hájek, Kopřiva uspělo po výhře 6:3, 7:6(1).

Čtvrtfinále dvouhry
DOMINIK KELLOVSKÝ (798.) – Yanais Laurent (FRA, 670.) 1:6, 1:6
MAREK GENGEL (648.) – Niels Lootsma (NED, 568.) 6:3, 6:1
Dan Added (FRA, 1090.) – MICHAEL VRBENSKÝ (1061.) 7:6(1), 3:6, 6:2
Pavel Kotov (RUS, 528.) – DAVID POLJAK (689.) 7:6(6), 6:2

Semifinále čtyřhry
HÁJEK, KOPŘIVA – GENGEL, VOCEL 3:6, 6:7(1)
DUDA, Laurent (FRA) – HOLIŠ, Kaleničenko (UKR) 6:4, 7:6(4)

Turnaj ve Valašském Meziříčí den po dni:

23.11.
Futures Valašské Meziříčí: Černý den pro Michneva, turnajová jednička vypadla v singlu i deblu

22.11.
Futures Valašské Meziříčí: Michnev na úvod nezaváhal, postupuje i dalších šest Čechů 

21.11.
Futures Valašské Meziříčí: Krstev, Vocel a Vrbenský postupují, Duda padl po velkém boji

20.11.
Futures Valašské Meziříčí: Hájek, Krstev a Ricci vybojovali postup, Bolardt skrečoval 

19.11.
Futures Valašské Meziříčí: Do finále kvalifikace prošlo pět domácích hráčů


Galerie