Azarenková podpořila charitu a chystá návrat. Novou sezónu odstartuje spolu se Strýcovou v Aucklandu

- Filip Lefenda

Viktoria Azarenková podpoří dobrou věc. Někdejší světová jednička věnovala do mezinárodní charitativní aukce, která se 2. prosince uskuteční v litevském Vilniusu, podepsanou raketu a boty. Zároveň se osmadvacetiletá tenistka pilně připravuje na návrat, příští sezónu by měla stejně jako Barbora Strýcová zahájit v novozélandském Aucklandu.

„Viktoria dodala raketu, s níž odehrála několik svých zápasů, a také své tenisky pro potřeby charitativního bazaru. Všechny položky jsou podepsány,“ stojí v příspěvku na Twitteru Běloruské ambasády v Litvě.

Osmadvacetiletá Běloruska tak učinila ve dnech, kdy i nadále vede soudní spor o svého syna Lea, a to s jeho otcem a bývalým přítelem Billym McKeaguem. Ačkoliv se Azarenková vrátila po porodu ve druhé polovině června zpět k aktivnímu hraní, představila se pouze na dvou turnajích – na Mallorce a Wimbledonu.

Vinou zmíněných osobních problémů se vzdala účasti na US Open a nepředstavila se před týdnem rovněž ani ve finále Fed Cupu, ačkoliv bylo původně avizováno, že se na něj připravuje.

Vrátit by se tak měla až zkraje nového roku na turnaji v novozélandském Aucklandu, na nějž obdržela divokou kartu. „Hrozně se na lednový návrat na kurty těším a nemohu si představit lepší místo, kde zahájit sezónu 2018, než v Aucklandu,“ potvrdila informaci pro oficiální web WTA Azarenková. Ráda by se dle svých slov postupně probojovala zpět na pozici světové jedničky a vyhrála další grandslamy.

Spolu s Azarenkovou zahájí v Aucklandu sezónu i vítězka posledního Turnaje mistryň Caroline Wozniacká, chybět nebude ani šampionka WTA Elite Trophy Julia Görgesová. Mezi nasazenými figuruje rovněž Češka Barbora Strýcová.