Tomic způsobil další poprask. Vyrazil na večeři s drogovým dealerem

- Jan Vojkůvka

Australský tenisový rebel Bernard Tomic je opět terčem kritiky. Tentokrát však ne kvůli tenisovým výkonům nebo vyjádřením ohledně bílého sportu, ale za své chování v soukromí. Důvodem je, že si vyrazil na večeři s mužem, který je obviněn z distribuce drog.

S informacemi o netradičním Tomicově kamarádovi přišel The Gold Coast Bulletin, který poreferoval o tenistově výletu do japonské restaurace v sobotu večer, kdy se Tomic nacházel ve společnosti skupinky lidí, mezi nimiž figuroval také Ada Onur (na fotografii vpravo), který je obviněn z produkce a obchodu s kokainem.

Fotografie, na níž je Bernard Tomic s Adou Onurem, byla zveřejněna na Instagramu Onurova právníka Ahmeda Diba, který je vděčný za to, že australský tenista nezanevřel na své přátele ani v těžkých chvílích.

„Tohle je malé město a každý každého zná. Ada proti obviněním, které proti němu byla vznesena, bojuje všemi možný způsoby,“ uvedl Dib. „A jen proto, že je někdo z něčeho obviněn přeci neznamená, že by lidé, co se znají, neměli zůstat přátelé.“

Podle australských médií je Ada Onur obviněn z prodeje kokainu, který měl distribuovat ve více než 300 případech až 60 lidem. V takové společnosti australští tenisoví fanoušci rozhodně neradi vidí Bernarda Tomica, který byl považován za jeden z největších talentů tamního mužského tenisu.

„Bernie je pravý Australan. Když jsou jeho přátelé z něčeho obviněni a jsou na dně, stojí vedle nich. Je to známka jeho charakteru,“ podotkl Dib.

Tomic, který prožil bídnou sezonu, byl několikrát podroben tvrdé kritice za vypuštěné zápasy. Velký rozruch způsobil ve Wimbledonu, kde prohlásil, že se ani na takový tenisový svátek nedokáže namotivovat. A vrcholem byla jeho upřímná zpověď, v níž naznačil, že tenis nenávidí a hraje ho jen proto, že nic jiného neumí.

Tomicovy problémy pak vyvrcholily pádem z elitní světové třicítky až do druhé světové stovky. Kvůli tomu vstoupí do nové sezony v pozici, kdy bude muset hrát kvalifikaci na Australian Open. Domácí turnaj si totiž pro divokou kartu do hlavní soutěže zvolil raději Thanasiho Kokkinakise.