Kouč Štěpánek? Podle zahraničních médií má trénovat bývalou světovou jedničku!

- Jan Havlovic

Tenisový živel Radek Štěpánek dal před pár dny sbohem své aktivní kariéře. Bylo však jasné, že dvojnásobný daviscupový vítěz bez svého milovaného sportu dlouho nevydrží. Podle zahraničních médií by se bývala světová osmička měla vrhnout na trenérskou dráhu. V zahraničí mají jasno – Štěpánek by se měl stát novým koučem Novaka Djokoviče! Darren Cahill, bývalý kouč André Agassiho, tuto variantu již projednával právě s Agassim, který v současnosti Djokoviče trénuje.

Štěpánek a tenis. Tohle spojení funguje u tenisty pocházejícího z Karviné už od jeho útlého věku, kdy s bílým sportem začínal. Když proto dával v minulém týdnu sbohem své kariéře, bylo jasné, že se zanedlouho ke svému milovanému sportu vrátí. Bylo jen otázkou, v jaké roli.

O tom již mají jasno v zahraničí, zejména v Srbsku, kde se hlasitě spekuluje o tom, že se Štěpánek stane novým koučem Novaka Djokoviče. Světlo do této věci vznesl Darren Cahill, bývalý kouč André Agassiho. Ten ve víkendové relaci ESPN řekl, že se s Agassim sešel a údajně probírali možné zapojení Radka Štěpánka do týmu srbského tenisty.

Agassi zároveň zůstává koučem bývalé světové jedničky, avšak bude Srbovi k dispozici pouze při grandslamech. Štěpánek by tak zastal roli kouče při ostatních turnajích. Informaci přinesl chorvatský server Vesti Online. 

Tato zpráva není zas tak velkým překvapením. Oba vynikající tenisty pojí vřelý přátelský vztah a sám Djokovič již několikrát v médiích opěvoval Štěpánkovo tenisové umění. Před několika týdny definoval svou představu o trenérovi, která se náramně podobá právě Štěpánkovi.

„Měl by to být bývalý tenista, který měl skvělou kariéru, a který ze sebe dokázal vždy dostat maximum. Nebyl světovou jedničkou, ale byl chytrý a vytrvalý. A jeho hodnoty jsou stejné s těmi mými,“ řekl Djokovič.

Na spadnutí byla tato spolupráce již na konci června, avšak český matador dál směřoval za vidinou prodloužení své kariéry. Štěpánkovy plány na pokračování v jeho kariéře zhatilo zdraví, a tak se bývala světová osmička rozhodla pro konec kariéry. Sám devětatřicetiletý Štěpánek si dal čas na rozmyšlenou. V hlavě měl nejen trenérskou kariéru, ale také podnikání v oblasti ekologie.

Nyní se dle všeho rozhodl pro setrvání u svého milovaného sportu. Své bohaté zkušenosti tak bude nejspíše předávat Novaku Djokovičovi, který se chce po zdravotních trablích vrátit zpět na vrchol. A pomoci by mu k tomu měl právě Štěpánek!