Jsem ráda, že jsem si zde mohla zahrát, říká Kužmová po prohrané bitvě s Hlaváčkovou

- Jan Havlovic

V úvodním kole kvalifikace dosáhla Viktória Kužmová velkého úspěchu v kariéře – první vyhraný zápas v kvalifikaci na okruhu WTA. Dnes se slovenská naděje utkala s domácí Andreou Hlaváčkovou, se kterou však nakonec prohrála po třísetové bitvě. Na pražském turnaji ji však ještě čeká čtyřhra po bohu Jany Čepelové.

Kužmová je považována za velký talent slovenského tenisu, což potvrdila i v areálu pražské Sparty. V úvodním hracím dnu překvapila výhrou nad Švýcarkou Golubicovou, jež minulý víkend dokázala v semifinále Fed Cupu porazit Karolínu Plíškovou i Barboru Strýcovou. Jednalo se zároveň o vůbec první vítězství rodačky z Košic v kvalifikaci na okruhu WTA!

V dnešním zápase s domácí tenistkou dokázala Kužmová ovládnout první set ve zkrácené hře. V druhém setu se však začaly projevovat zkušenosti Hlaváčkové. "Měla jsem ve druhém setu ještě pár šancí, ty jsem bohužel nevyužila a ve třetím setu si Andrea počínala suverénně," hodnotila aktuálně 422. hráčka světa.

 

Andrea Hlaváčková byla podporována domácími díváky, kterých dorazilo do areálu pražské Sparty opravdu hodně. Viktórii Kužmové však bouřlivá atmosféra nevadila. "Už jsem si zvykla na juniorských grandslamech, kde chodí rovněž hodně diváků, takže s tím nemám nějaký velký problém," popisuje slovenská tenisová naděje.

Pro vítězku letošního ITF turnaje v Šarm Aš-Šejchu tak pražský turnaj ve dvouhře končí, avšak na místní antuce se ještě představí ve čtyřhře po bohu krajanky Jany Čepelové. "Jana zde obhajuje loňskou účast v semifinále. Dostaly jsme divokou kartu, takže já budu dělat vše pro to, abychom dosáhly co nejlepšího výsledku." říká sympatická tenistka.

Kužmová považuje své působení v České republice za povedené. "Je to můj první WTA turnaj, takže jsem ráda, že jsem si zde mohla zahrát. Hrála jsem dobře, takže jsem ráda, že jsem předvedla to, co umím. Doufám, že se budu ještě zlepšovat a takové turnaji budu hrát častěji," nechala se slyšet rodačka z Košic.

Mladá slovenská tenistka se po pražském turnaji představí na domácí půdě na turnaji v Trnavě, kde by měla hrát desetitisícovku.


Galerie