Woods už mu kouká na záda! Federer je nově nejlépe vydělávajícím sportovcem v historii

- Filip Lefenda

Šestatřicetiletý Roger Federer se díky úterní výhře nad Němcem Zverevem posunul před amerického golfistu Tigera Woodse do čela pořadí nejlépe vydělávajících hvězd v rámci individuálních sportů.

Druhým triumfem ve skupinové fázi na Turnaji mistrů si devatenáctinásobný grandslamový šampion polepšil v celkových prize money na rekordních 110 235 682 milionů dolarů, v přepočtu tedy zhruba 2,4 miliardy korun. Suma, kterou si sportovní činností vydělal Woods, činí 110 061 012 dolarů. V celkových částkách nejsou započítány vedlejší přijmy jako výnosy z reklam a další. Informaci přinesl magazín Forbes.

Zatímco v případě kontroverzního golfisty se jeho příjmy od roku 2009 vinou zranění, ale především i skandálů v osobním životě, prakticky zastavily, ty Federerovy neustále rostou. Druhý muž světového žebříčku letos ovládl kromě Australian Open a Wimbledonu dalších pět turnajů, na tom právě probíhajícím je pak v Londýně žhavým favoritem na zisk další trofeje. Dopomohl rovněž k vítězství výběru Evropy na premiérovém ročníku Laver Cupu, který se konal v druhé polovině září v Praze.

Švýcar se na mužské Tour pohybuje od roku 1998. Během této doby ovládl ve dvouhře celkem 95 turnajů, včetně devatenácti grandslamových. Letošní sezónu zahájil po půlroční pauze zaviněné problémy s kolenem.