Případ Petry Kvitové odložen. Pachatele se nepodařilo dopadnout

- Jan Havlovic

Ve čtvrtek dopoledne proběhla v Olomouci tisková konference policie ČR ohledně případu přepadení Petry Kvitové. K žádnému posunu ve vyšetřování nedošlo. Ba naopak, případ byl odložen. Nemohly tak stovky různých podnětů od lidí ani finanční odměna ve výši půl milionu korun za informace, které by vedly k dopadení pachatele. Samotnou Kvitovou tato zpráva nepřekvapila. „Petra o tom věděla zprostředkovaně od advokátní kanceláře, která ji zastupuje. Jde pro ni o uzavřenou věc," vzkázal za Kvitovou její mluvčí Karel Tejkal.

Policie svolala na čtvrtek dopoledne informativní schůzku a veřejnost očekávala, že příslušné orgány oznámí posun ve vyšetřování. „Jde o posun v trestním řízení. Na briefingu se vedoucí oboru obecné kriminality vyjádří k tomu, jak probíhalo v tomto trestním řízení šetření,“ řekla ve středu pro ČTK mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová.

Zástupci policie však později oznámili pouze to, že případ se odkládá. Pachatele se nepodařilo ani po jedenácti měsících vyšetřování dopadnout navzdory stovkám podnětů od lidí či vypsání půlmilionové odměny za informace, které povedou k dopadení pachatele.

Policie si je přesto jistá, že se skutek, navzdory různým spekulacím veřejnosti, skutečně stal. „Stal se tak, jak jej popsala poškozená, ale ani přes rozsáhlé šetření se do této chvíle osobu pachatele ustanovit nepodařilo,“ řekl pro ČTK vedoucí oboru kriminality Jan Lisický na čtvrtečním briefingu. 

Tenisovému světu se podařilo získat názor samotné Petry Kvitové, která se momentálně nachází na zahraničním soustředění. „Pro Petru to není nová informace, věděla o tom zprostředkovaně od advokátní kanceláře, která ji zastupuje. Skutečnost vzala na vědomí. Nic to pro ni neznamená, jak opakované prohlásila, to, co se stalo, je pro ni minulostí, jde o uzavřenou věc, dívá se dopředu a k rok starým záležitostem se nechce a nebude vracet,“ řekl mluvčí Kvitové Karel Tejkal.