VIDEO: Hrdina a dříč, ale i bavič. To nejlepší z dílny Radka Štěpánka

- Jan Vojkůvka

Kariéra Radka Štěpánka je u konce a s ní i jedna éra tenisového šoumenství, hrdinství, i strastí. Osmatřicetiletý český tenista prožil na dvorcích dvacet let plných vítězství a porážek, radostí i zklamání. Ale prožil především bohatou kariéru, během které zanechal v srdcích tenisových fanoušků nesmazatelnou stopu. Podívejte se na výběr toho nejlepšího z dílny Radka Štěpánka.

Daviscupový hrdina
Psal se rok 2012, finále Davis Cupu proti Španělsku musel rozhodnout až pátý zápas. A v něm se Radek Štěpánek stal hrdinou.

Daviscupový hrdina II.
Stejná situace, jen o rok později. Radek Štěpánek tentokrát v pátém utkání přehrál Dušana Lajoviče a získal pro český tým druhou salátovou mísu v řadě.

Štěpánek = famózní síťař
Jeho umění přechodu na síť a přehled v této činnosti z něho nedělalo jen výborného singlistu, ale výrazně mu pomohlo v deblové kariéře.

Bavič Štěpánek
Ke hře Radka Štěpánka patřily oslavy vyhraných zápasů i jednotlivých výměn, kterými bavil nejen sebe, ale především diváky.

Výběr nejlepších úderů kariéry

Nepříjemný? Ne, lidský
Radek Štěpánek měl na dvorci zkrátka svůj styl. Ten byl protkán mnohými okamžiky, které někteří pokládali za velmi nepříjemné, možná až zesměšnující, ale jiní v nich viděli především úchvatné údery a bezprostřední radost z úspěchu. Takovou, která z něho dělala člověka a ne pouhý stroj.