Federer nedokázal zadržet smích po soupeřově manévru: Lákalo mě trefit Sockův zadek

- Marek Janoš

Rekordman v počtu titulů na Turnaji mistrů Roger Federer porazil amerického nováčka Jacka Socka ve dvou setech 6:4 a 7:6. V zápase došlo i na kuriózní situaci, kdy se k Federerovi jeho soupeř otočil zády a Federerovi tak vlastně daroval míček. „Měl jsem trefit jeho zadek,“ smál se basilejský rodák po zápase.

Měla to být tisková konference jako každá jiná. Po jedné z otázek se ale Roger Federer neudržel a začal se smát, když si vybavoval jeden z momentů zápasu.

Jeho soupeř Jack Sock mu u sítě vrátil míček. Oba hráči od sebe byli vzdáleni jen kousek a Federer se chystal na tvrdý úder forhendem, což jeho soupeře zřejmě vystrašilo, a tak vmžiku uplatnil nečekanou taktiku. K soupeři se otočil zády a předklonil se, takže na něj vystrčil své pozadí.

„Pořádně mě to vyrušilo, to se musím přiznat. Ten zadek byl fakt velký,“ smál se po zápase Federer. „To je to, kam jsem měl mířit. Jeho zadek byl větší cíl, než odkrytá část hřiště,“ utahoval si dobře naladěný Švýcar ze svého soupeře.

Sockova taktika byla úspěšná. Překvapený Federer se nepokusil o smrtící ránu do odkrytého dvorce a místo toho nechal míček propadnout za svá záda. Prohru Sock ovšem neodvrátil. Federer první set dotáhl k vítězství 6:4 a s Američanem si poradil i ve druhém – 7:6.

„Už se mi to kdysi stalo, že se ke mně protihráč otočil zády. Nikdy ale ne na tak velké akci,“ smál se stále Federer.

„Není to nic, co bych dělal běžně. Maximálně třikrát do roka. Udělal jsem to spíš pro pobavení,“ komentoval celou událost poražený Sock pro web ATP.