Tak mě zabij a neotravuj! Srbská tenistka o vyhrožování už dokáže vtipkovat

- Jan Vojkůvka

Srbská tenista Alexandra Kruničová je další z nekonečné řady tenistů, kteří se musí přes sociální sítě potýkat s vyhrožováním nespokojených sázkařů. Přes původní šok se už dokázala přenést a naopak o každém dalším hrubém vzkazu vtipkuje. Navíc ji láká rčení, že nejlepší obranou je útok.

Tenis je velmi oblíbeným sportem pro sázkaře, kteří touží po rychlém výdělku, či po zkrácení dlouhé chvíle. Zatímco většina těchto lidí své případné prohry bere s nadhledem, existuje skupina jedinců, kteří se nedokáží se svou ztrátou smířit.

Alexandra Kruničová je jen jednou z mnoha, které jsou pod palbou nenávistných vzkazů a komentářů právě od nespokojených sázejících. Ať už vyhraje, nebo prohraje, stává se terčem vyhrožování a přání nejrůznějších smrtelných nemocí.

„Už vím, jak se s těmito věcmi vypořádat,“ cituje Kruničovou web tennisworldusa.org. „Ale je pravda, že některé zprávy mě umí pořád vyděsit a jsem z nich překvapená. Vážně takto nemocní lidé existují?“

Existují, a není jich málo. O zkušenostech s takovými by mohla vyprávět například Barbora Strýcová a další. Stále více tenistů tyto vzkazy zveřejňuje na svých profilech, aby ukázali, čeho jsou někteří lidé schopní.

„Já je také kopíruji a vtipkuji o nich,“ pokračovala Kruničová. „Když mi někdo napíše, že bych měla být znásilněná nebo zavražděná, mám sto chutí odpovědět: tak mě okamžitě zabij a neotravuj s věcmi okolo,“ přiznává svou touhu konfrontovat nepřítele. „Co vlastně bych takovým idiotům měla jiného říct?“