Futures Milovice: Jaloviec je opět ve finále, vyzve Šátrala

- Jan Vojkůvka

Marek Jaloviec a Jan Šátral obstarají na halovém futuru v Milovicích nedělní finále. Rozhodly o tom semifinálové zápasy, které byly kompletně obsazeny českými tenisty. První nasazený Jaloviec porazil ve dvou setech turnajovou čtyřku Michala Konečného a třetí nasazený Šátral si poradil s druhým nasazeným Petrem Michnevem. Známé je také složení deblového finále, ve kterém vyzve domácí duo Duda-Konečný česko-polskou dvojici, ve které hraje Gengel s Walkowem.

Jaloviec si zahraje druhé finále v řadě
Majitel turnajového titulu z Opavy, Marek Jaloviec, pokračuje i v Milovicích ve vydařených výkonech a zahraje si ve druhém finále v řadě. V domácím derby s Michalem Konečným první nasazený zvítězil 6:3, 7:5.

Zápas to ale vůbec nebyl snadný a trval bezmála dvě hodiny, během kterých Jaloviec musel hned dvakrát stahovat manko ztráty podání. K oběma situacím došlo ve druhém setu, v němž prohrával 1:2 a posléze 3:4, ale v obou případech dokázal rebrejkem srovnat skóre. Rozhodující set nepřipustil po dobře zvládnuté koncovce, když ve dvanáctém gemu na returnu utkání ukončil.

Šátral si zahraje první letošní finále
Poprvé od loňského října si Jan Šátral zahraje o turnajový titul. Na halovém futuru v Milovicích přehrál v semifinále svého krajana Petra Michneva po třísetovém boji 6:1, 6:7(6), 6:1 o svůj devátý titul z ITF a celkově jedenáctou trofej v kariéře.

Třetí nasazený byl velmi blízko postupu do finále už ve druhém setu, ve kterém se ujal vedení 4:2, ale výhodu brejku do koncovky přenést nedokázal. Michnev srovnal na 4:4 a následně si vynutil tiebreak, ve kterém vyhrál 8:6. Třetí set ale už byl opět v režii Šátrala.

Další videa:

Semifinále dvouhry
JAN ŠÁTRAL (373.) – PETR MICHNEV (354.) 6:1, 6:7(6), 6:1
MAREK JALOVIEC (283.) – MICHAL KONEČNÝ (407.) 6:3, 7:5
Semifinále čtyřhry
Drzewiecki, Smola (POL) – GENGEL, Walkow (POL) 3:6, 6:3, 9:11
ŠTĚPÁNEK, VEJVARA – DUDA, KONEČNÝ 3:6, 7:6(5), 7:10

Turnaj v Milovicích den po dni:

6.11.
Futures Milovice: Osm domácích tenistů postoupilo do finále kvalifikace 

7.11.
Futures Milovice: Duda prolétl do hlavní soutěže, postupují i další tři Češi

8.11.
Futures Milovice: Favorité na úvod nezaváhali, naopak končí juniorský talent

9.11.
Futures Milovice: Úspěšný český den! Šátral a dalších pět Čechů vybojovalo postup do čtvrtfinále

10.11.
Futures Milovice: Semifinálové složení dvouhry je ryze české!