Futures Milovice: Semifinálové složení dvouhry je ryze české!

- Jan Vojkůvka

Milovický halový turnaj už zná své semifinalisty. V singlu obsadili všechny pozice čeští tenisté. O finálovou účast si tak zahraje Marek Jaloviec proti Michalovi Konečnému a také Petr Michnev s Janem Šátralem. Pokračovalo se rovněž ve čtyřhře.

Michnev otočil zápas s Vocelem
Petr Michnev si na halovém futuru v Milovicích zahraje v semifinále. V českém derby v rámci čtvrtfinále se mu podařilo otočit nepříznivě se vyvíjející zápas s Matějem Vocelem, kterého porazil 3:6, 6:4, 6:4. Druhý nasazený se v prvním setu nezvykle trápil na podání, první servis trefoval s úspěšností nižší než 30 %, ale od druhé sady dokázal výrazně svůj herní projev zlepšit.

Jaloviec ve čtvrtfinále nezaváhal
První nasazený Marek Jaloviec potvrdil roli favorita a v souboji s Němcem Elmarem Ejupovicem zvítězil 7:6(4), 6:4. Utkání to ale pro českého tenistu vůbec nebylo snadné a na kurtu bojoval o postup více než dvě hodiny. Po prvním setu, ve kterém si oba hráči podrželi všechna podání, se Jaloviec ujal ve druhé sadě vedení 3:1, ale první výhodu brejku neudržel. Ejupovic zdárně otočil na 3:4, ovšem poté Jaloviec třemi gemy v řadě zápas ukončil.

Šátral neměl problém potvrdit roli favorita
Jan Šátral bez problémů potvrdil papírové předpoklady a porazil Němce Hellera ve dvou setech 6:0 a 6:4. Český tenista, který se v žebříčku nachází o téměř 600 příček výše než jeho soupeř, těžil především z prvního podání, po kterém získal 91 % bodů. Heller nedokázal sedmadvacetiletého Šátrala pořádně dostat pod tlak, protože si vytvořil pouhý jeden brejkbol. 

Konečný hladce postoupil
Už jednačtyřicátou výhru v sezóně si připsal 406. hráč světa Michal Konečný. Jeho čtvrtfinálovým soupeřem Petr Nouza, kterého porazil rychle 6:1 a 6:2. Osmadvacetiletý český tenista si za vítězstvím šel koncentrovaně od samotného úvodu zápasu a nedopustil žádné komplikace.

Další videa:

Čtvrtfinále dvouhry
MATĚJ VOCEL (986.) – PETR MICHNEV (354.) 6:3, 4:6, 4:6
MAREK JALOVIEC (283.) – Elmar Ejupovic (GER, 504.) 7:6(4), 6:4
Peter Heller (GER, 960.) – JAN ŠÁTRAL (373.) 0:6, 4:6
MICHAL KONEČNÝ (407.) – PETR NOUZA (872.) 6:1, 6.2

Čtvrtfinále čtyřhry
Drzewiecki, Smola (POL) – KRSTEV, VRBENSKÝ 6:3, 6:2
GENGEL, Walkow (POL) – PAROULEK, RABAS 6:1, 6:3
Ejupovic (GER), Nazaruk (POL) – ŠTĚPÁNEK, VEJVARA 6:3, 3:6 a 6:10
DUDA, KONEČNÝ – STANĚK, VOCEL 7:5, 7:5

Turnaj v Milovicích den po dni:

6.11.
Futures Milovice: Osm domácích tenistů postoupilo do finále kvalifikace 

7.11.
Futures Milovice: Duda prolétl do hlavní soutěže, postupují i další tři Češi

8.11.
Futures Milovice: Favorité na úvod nezaváhali, naopak končí juniorský talent

9.11.
Futures Milovice: Úspěšný český den! Šátral a dalších pět Čechů vybojovalo postup do čtvrtfinále