Nadal nebude v Londýně chybět! Jeho koleno je v pořádku, říká Moya

- Jan Havlovic

Fanoušci Rafaela Nadala si mohou zhluboka oddechnout. Jejich oblíbenec je na blížící se Turnaj mistrů připraven a v Londýně nebude chybět! Informaci potvrdil v Miláně na NextGen ATP Finals jeho trenér Carlos Moya. „Rafa je v pořádku, jeho koleno také,“ promluvil španělský kouč o zdravotním stavu svého svěřence.

Situace kolem Rafaela Nadala byla dlouho nejistá a tým španělského tenisty nechtěl o zdravotním stavu svého svěřence příliš mluvit. Nyní je však jasné, že mezi tenisovou smetánkou v Londýně nebude šestnáctinásobný grandslamový šampion chybět.

O jeho zdravotním stavu promluvil v Miláně jeho trenér Carlos Moya, který se v italském městě zúčastnil trenérského workshopu. Poté si našel chvilku, aby promluvil s médii. „Rafa je v pořádku a jeho koleno také,“ začal. „V Paříži skrečoval pouze z důvodu, aby neriskoval další zranění,“ prozradil okolnosti odstoupení španělského tenisty z pařížského Masters.

„Rafa bude v Londýně připravený. Je to také jediný velký turnaj, který dosud nevyhrál,“ připomněl Moya hlavní motivaci svého svěřence, kterého čeká ve skupině Petea Samprase Rakušan Thiem, Bulhar Dimitrov a Belgičan Goffin.

Španělský kouč také krátce zhodnotil sezonu svého svěřence. „Očekával jsem, že bude Rafa znovu světovou jedničkou,“ řekl sebejistě. „Nejsem překvapený, neboť vím, kolik vášně do tenisu vkládá,“ cituje Moyu web tennisworldusa.org.

Rafael Nadal vstoupí do Turnaje mistrů v pondělí, kdy vyzve Belgičana Davida Goffina, turnajovou sedmičku. Už ve čtvrtek však v londýnské O2 aréně absolvoval svůj první trénink.