Trénink po čtyřech měsících. Wawrinka se po operaci vrací do zápřahu

- Filip Lefenda

Stan Wawrinka opět trénuje. Dvaatřicetiletý tenista, jenž své poslední utkání odehrál zkraje července na Wimbledonu, laboroval druhou polovinu sezóny se zraněným kolenem, které musel podrobit i operaci. Nyní přišel Švýcar na svém twitterovém účtu se skvělou novinkou. Berle vyměnil za raketu a již opět trénuje.

„První trénink od července. Jsem hrozně šťastný, je to vzrušující,“ napsal v úterý trojnásobný grandslamový vítěz pod video, které na sociální síť Twitter umístil. „Zase zabíjím bekhendem plechovky,“ dodal, zatímco se na snímku pochlubil precizní přesností.

Svůj příspěvek pak letošní finalista Roland Garros doplnil vtipným hashtagem #londonimcoming, kterým narážel na blížící se Turnaj mistrů. Na tom se však světová sedmička pochopitelně nepředstaví.

Wawrinkovi se stal osudným zápas úvodního kola Wimbledonu, v němž si v souboji s Rusem Medveděvem poranil koleno. Po porážce ve čtyřech setech se Švýcar v srpnu podrobil operaci, která ho stála obhajobu loňského titulu z US Open. Stejně jako mnoho ostatních předních tenistů tak někdejší světová trojka předčasně ukončila sezónu.