Turnaj Next Gen ATP Finals rozlosován, nabité startovní pole doplnil Ital ze čtvrté stovky žebříčku

- Filip Lefenda

Premiérový ročník turnaje mladých nadějí s názvem Next Gen ATP Finals byl rozlosován. Akce, která se ve dnech 7. až 11. listopadu uskuteční v italském Miláně, je obdobou tenisového Turnaje mistrů. Vítěz, jenž vzejde z osmičlenného startovního pole, získá kromě prestižního titulu až 390 tisíc dolarů.

Na turnaji se představí sedm nejlepších letošních mladíků do jednadvaceti let, tedy kromě Alexandera Zvereva. Německá světová trojka by byla v Miláně horkým favoritem na titul, Zverev však dal na konci náročné sezóny přednost plné koncentraci na „seniorský“ Turnaj mistrů v Londýně, který se uskuteční bezprostředně po akci mladíků.

Pokud jsme zmínili sedmičku účastníků, nelze zapomenout ani na osmého. Místo na turnaji měl garantován domácí hráč, jímž se nakonec stal jednadvacetiletý Gianluigi Quinzi. Ten v národní kvalifikaci v neděli přehrál krajana Filippa Baldiho, když otočil utkání z 0:2 na sety. V žebříčku ATP mu přitom patří až 306. pozice.

Quinzi se představí v rámci skupiny A společně se dvěma nejmladšími účastníky turnaje – Rusem Rubljovem a Kanaďanem Shapovalovem. Čtvrtým do party bude Korejec Čong.

Skupina B bude patřit kvartetu narozenému v roce 1996 a je tedy jasné, že se již nikdo z těchto hráčů v příštím roce na akci nepředstaví. Chorvat Čorič, Američan Donaldson a dvojice talentů z Ruska – Karen Chačanov s Daniilem Medveděvem. Takové je obsazení druhé skupiny.

Hrát se bude systémem „každý s každým“, ze skupiny postupují do semifinále dva nejlepší. Finále je na programu 11. listopadu.

Los Next Gen ATP Finals

Skupina A:
Andrej Rubljov (Rusko, 37.)
Denis Shapovalov (Kanada, 51.)
Hjon Čong (Jižní Korea, 54.)
Gianluigi Quinzi (Itálie, 306.)

Skupina B:
Borna Čorič (Chorvatsko, 48.)
Jared Donaldson (Spojené státy americké, 55.)
Karen Chačanov (Rusko, 45.)
Daniil Medveděv (Rusko, 65.)

Program prvního hracího dne (úterý 7. listopadu)

14:00 Chačanov – Medveděv (B)
15:30 Shapovalov – Čong (A)
19:30 Čorič – Donaldson (B)
21:00 Rubljov – Quinzi (A)