Průlomový turnaj Plíškové mizí z kalendáře WTA! Stěhuje se do Itálie

- Jan Havlovic

Kalendář turnajů WTA pro příští rok doznává další kosmetické změny. Po sedmi letech mizí z tenisové mapy turnaj v malajském Kuala Lumpur, kde se ze svého vůbec prvního titulu na okruhu WTA radovala česká tenisová jednička Karolína Plíšková. Představitelé Malaysian Open se rozhodli z finančních důvodů prodat licenci do italského Palerma.

V posledních týdnech již v pořadí čtvrtá změna turnajového kalendáře ženského okruhu WTA. Turnaj v Tokiu se přesouvá do Hirošimy, Biel nahradí Lugano, Bastad střídá Moskva, ale to není vše. Po sedmi letech mizí z kalendáře ženského tenisového okruhu také turnaj v malajském Kuala Lumpur. Místo, kde Karolína Plíšková před čtyřmi lety získala svůj vůbec první titul na okruhu WTA.

Pořadatelé Malaysian Open se tak rozhodli kvůli přetrvávajícím finančním problémům a nabídli licenci do Itálie, konkrétně do Palerma. Na Sicílii se vrací profesionální ženský tenisový podnik po čtyřech letech a turnaj zde má velkou tradici. V roce 1993 se v Palermu radovala z vítězství Češka Radka Bobková, bývalá 47. hráčka světového žebříčku. 

Přední světové tenistky se na jih Itálie sjedou až na konci července roku 2019, neboť oficiální převod licence by měl proběhnout v průběhu Wimbledonu. I zástupci palermského turnaje však připustili mírné finanční problémy, a tak se teprve uvidí, zdali se turnaj na Sicílii udrží delší dobu, či nikoliv.