Bratislava se těší na zlobivé dítě tenisu. Tomica čeká rozjetý soupeř

- Jan Vojkůvka

Návrat Bernarda Tomica na Challenger Tour nakonec bude mnohem rychlejší, než se původně očekávalo. Australský tenista se představí už příští týden v Bratislavě, kde v roce 2013 hrál na svém doposud posledním challengeru.

Původní informace hovořily o tom, že se Bernard Tomic vrátí na Challenger Tour v italské Andrii, kde se bude hrát od 20. listopadu. A v Itálii skutečně Tomic hrát bude, ale ještě předtím absolvuje podnik v Bratislavě, na kterou nemá zrovna nejlepší vzpomínky.

V roce 2013 zde prohrál při své poslední účasti na challengeru už v prvním kole s Ukrajincem Iljou Marčenkem. A ani tentokrát na něho nečeká nic snadného.

Bratislavský challenger otevře zápasem s Litevcem Ricardasem Berankisem, který před dvěma týdny senzačně prošel až do finále Kremlin Cupu v Moskvě.

Bývalý padesátý hráč světa se od minulé sezony potýkal se zraněním a do tohoto ročníku vstoupil až v květnu. I proto je v současnosti až na 142. místě světa, ale výkony z Moskvy prokázaly, že touží po návratu přinejmenším do první stovky.

A tak Tomic, který naopak po katastrofální sezoně spadl až na 145. místo žebříčku, bude mít v Bratislavě co dělat, aby se přes první kolo dostal.