Tebe nechci! Strýcová se musela vypořádat s odmítnutím holčičky

- Radek Štohl

Barboru Strýcovou čekalo na závěr WTA Elite Trophy nepříjemné překvapení. Před závěrečným utkáním proti Sloane Stephensové za ní nechtěla jít jedna z podavaček míčků, která měla českou tenistku na kurt doprovodit. Aktuálně třiadvacátá hráčka světa se ovšem nenechala rozhodit a celou situaci vzala s nadhledem.

Strýcová na podniku WTA Elite Trophy prohrála úvodní zápas se Sevastovou a neměla tak již šanci postoupit do další fáze turnaje. V následujícím duelu proti Stephensové již mohla hrát bez nervů. Před vstupem na dvorec se však Češka dočkala kuriózního momentu.

Na většině akcí je totiž pravidlem, že hráčky vcházejí na kurt s podavačkami míčků. Nejinak tomu bylo i v Číně. Strýcová se chystala domácí holčičku nadšeně vyzvednout, ta ovšem ke zkušené tenistce zdráhala jít, ani to ovšem českou hráčkou neodradilo v dalším snažení. Jak celá situace dopadla, se můžete podívat v následujícím videu.

Samotný zápas mezi Strýcovou a Stephensovou nakonec trval pouhých devatenáct minut, Američanka totiž z druhého zápasu na turnaji odstoupila za stavu 0:5 kvůli zranění kolena. Češka tak vyhrála poslední zápas sezóny, ve které došla na Australian Open do osmifinále či získala v Linci druhý titul kariéry v singlu. Společně s Lucií Šafářovou poté dokráčely na US Open do semifinále čtyřhry.