I bez titulů se dají vydělat slušné peníze! Venus Williamsová letos shrábla přes 120 milionů

- Jan Havlovic

Ve světě tenisu se točí nepřeberné množství peněz. Ukazuje se, že velký balík lze vydělat i bez turnajových vavřínů. Důkazem budiž letošní bilance Venus Williamsová, která v této sezoně neuspěla ani v jednom ze tří finále, avšak na její bankovní účet přitekla částka 5.47 milionů dolarů (zhruba 120 milionů korun)

Každý profesionální tenista hraje tenis kvůli turnajovým vavřínům. Míra úspěšnosti se měří právě získanými trofejemi. I bez finálových výher se však dají vydělat slušné peníze. Američanka Venus Williamsová je názorným příkladem.

V této sezoně si zkušená Američanka vydělala na prize-money 5.47 milionů dolarů. Slušná částka připočteme-li, že ani v jednom ze tří finále, do kterých se probojovala, neuspěla. Nutno uznat, že Venus Williamsová nezápolila ve finálových kláních na průměrných turnajích, nýbrž na Australian Open, Wimbledonu a Turnaji mistryň. Díky tomu se dostáváme na již zmíněnou sumu peněz.

Zároveň narážíme na další problém, který je ženskému tenisu v posledních měsících vyčítán – nevyrovnanost. Venus Williamsová je světovou hráčku číslo pět, avšak na tuto metu ji stačilo být třikrát ve finále, aniž by ani jednou získala titul.

Po odchodu na mateřskou dovolenou její mladší sestry Sereny ženský tenis ztratil svou královnu a její hledání zatím marně pokračuje. Čtyři grandslamy a následný Turnaj mistryň ovládlo v letošním roce pět různých tenistek. Tři z prvních čtyř aktuálně nejlepších hráček na žebříčku nikdy nezískaly grandslamový titul. Mluvíme o Simoně Halepové, Caroline Wozniacké a Karolíně Plíškové.

Královna Serena plánuje začátkem příštího roku velkolepý návrat na tenisové dvorce. Chopí se znovu vlády nad ženským tenisem?