Kvitová je znovu šťastná. Vážím si druhé šance, napsala

- Jan Vojkůvka

Petra Kvitová může ukončit letošní sezonu s úsměvem. Po strastích, kterými si prošla, nakonec prožila na milovaném kurtu vcelku úspěšný rok, během kterého získala do sbírky další titul a na US Open vybojovala cenné čtvrtfinále. Vítězka z Birminghamu se na svém Instagramu svěřila se svými pocity, které v ní rok 2017 zanechal.

„Dlouho jsem přemýšlela, jak bych popsala sezonu 2017. Někdy slova nestačí k tomu, co člověk cítí a má v srdci,“ napsala svým fanouškům na Instagramu.

„Skrývala v sobě hodně lásky a emocí,“ pokračovala česká hráčka. „Je těžké napsat, jak velmi si vážím vaší podpory, kolik lásky cítím od rodiny, přátel a týmu.“

Cesta zpět na kurt nebyla vždy jednoduchá a ani po návratu neprobíhalo vše hladce. Česká tenistka však ukázala vůli a touhu opět bojovat o vítězství. Dle jejích slov by to ale nešlo bez podpory okolí. „Bez vás a úžasných lidí kolem sebe bych nebyla teď tam, kde jsem. Vážím si toho, že mám druhou šanci hrát opět tenis, bojovat s těmi nejlepšími a dělat to, co miluju,“ uvedla Kvitová.

V prosinci minulého roku si Petra Kvitová prošla děsivou zkušeností, když ji v jejím prostějovském bytě přepadl neznámý útočník a ošklivě jí pořezal levou ruku. Vážné zranění, se kterým z přepadení vyvázla, ji stálo několik měsíců bez tenisu. Obrnila se ale trpělivostí a dokázala se vrátit ke svému milovanému sportu.

Teď, deset měsíců po incidentu, se opět cítí šťastná. „Děkuju, že jste mi věřili! Rok 2017 byl pro mě velmi speciální a navždy mi zůstane v srdci. A víte, co jsem se naučila? Že když máme odvahu, víru a správné lidi v našem životě, vše je možné,“ dodala závěrem.

Petra Kvitová v této sezoně odehrála celkem 28 zápasů, z nichž 18 vyhrála. Titul vybojovala hned na svém druhém turnaji po zranění, když ovládla travnatý turnaj v Birminghamu. Kromě čtvrtfinále na US Open vybojovala ještě semifinále v Pekingu a čtvrtfinále ve Stanfordu.

 

I have been thinking a lot about how to explain my feelings on my 2017 season. Sometimes words can't describe enough what we hold in our hearts. This season was all about love and emotion. It's tough to write for you how much I appreciated your support, the depth of love from my family, friends and team. When I needed you all the most, you were there. Without you and the special people around me, I can't be where I am. I am grateful to have a second chance to play tennis again, to compete with the best in the world and to do what I love. Thank you for believing in me! 2017 was very very special and will always stay in my heart. And you know what I learned guys? If you have courage, belief, p❤️jd and the right people in your life, anything is possible Dlouho jsem premyslela, jak bych popsala sezonu 2017. Nekdy slova nestaci k tomu, co clovek citi a ma v srdci. Skryvala v sobe hodne lasky a emoci. Je tezke napsat, jak velmi si vazim Vasi podpory, kolik lasky citim od rodiny, pratel a tymu. Kdyz jsem Vas potrebovala, byli jste tady. Bez Vas a uzasnych lidi kolem sebe bych nebyla ted tam, kde jsem. Vazim si, ze mam druhou sanci hrat opet tenis, bojovat s nejlepsimi a delat to, co miluju. Dekuju, ze jste mi verili! Rok 2017 byl pro me velmi specialni a navzdy mi zustane v srdci. A vite, co jsem se naucila? Ze kdyz mame odvahu, viru, p❤jd a spravne lidi v nasem zivote, vse je mozne

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Lis 1, 2017 v 6:20 PDT