Úžasné vyhlídky! Novou parťačkou Hlaváčkové má být čínská světová jednička

- Jan Havlovic, Jakub Slunečko

Pouhé dva dny po svém velkém vítězství na Turnaji mistryň uspořádala Andrea Hlaváčková na pražské Štvanici tiskovou konferenci. Aktuálně nejlepší česká deblistka zhodnotila letošní sezonu, promluvila o plánech pro následující týdny a prozradila jméno možné nové deblové parťačky. Hlaváčková by měla spojit síly s Jung-žan Čchan, která tuhle sezonu nastupovala s Martinou Hingisovou. „Ještě nejsme definitivně dohodnuté,“ upozorňuje česká tenistka.

Do Singapuru přijížděla Hlaváčková s Babosovou ve velkolepé formě. Ve sportu, obzvlášť v tenise, není však jednoduché pozici favoritek potvrdit. Česko-maďarskému páru se to podařilo na výbornou a mohl slavit cenný triumf. „Vážím si toho stejně jako grandslamů. Tahle trofej mi chyběla,“ začala Hlaváčková. „Její dosažení je mnohem těžší, protože se na turnaj musíte kvalifikovat. A potom dojít ostrým pavoukem až k vítězství,“ uvědomuje si česká deblistka, jak cennou trofej se svou parťačkou vybojovaly. 

Do Singapuru přicestovala s Maďarkou Babosovou, avšak letošní sezonu začínala po boku Číňanky Pcheng. „Cítila jsem, že máme našlápnuto ke grandslamu, což byl náš cíl. Bohužel jsem se rozešly jako první pár světa. To byl velký zádrhel,“ zavzpomínala.

Vše se v dobré obrátilo. Hlaváčková s Babosovou načaly společnou cestu titulem v Rabatu, poté se však trápily. „U ní to bylo tím, že se trápila v singlu. Ale navzájem jsme si pomohly,“ těší aktuálně nejlepší českou deblistku.

Šampionku ze Singapuru čeká nyní zasloužený odpočinek. „Jsem hrozně unavená, sezona jakoby byla dvojnásobná. Vyrazím s manželem na dovolenou a poté se uvidím s rodinou,“ plánuje.

Nová parťačka? Nejspíše Jung-žan Čchan

Po vysněném titulu z Turnaje mistryň také Hlaváčková oznámila ukončení spolupráce s Tímeou Babosovou. Nyní si hledá novou parťačku. „Jsem v úplně jiné pozici. Když jsem hrála s Luckou Hradeckou, tak mi žádné nabídky nechodily. Teď jich přišlo od US Open spoustu,“ popisuje Hlaváčková.

Jako nejpravděpodobnější se jeví varianta, že se aktuálně nejlepší česká deblistka spojí s Jung-žan Čchan, jejíž dosavadní partnerka Martina Hingisová ukončila kariéru. „Pro mě je nejlukrativnější spojit se s Jung-žan Čchan. Ale ještě nejsme definitivně dohonuté,“ upozorňuje. Čínská tenistka Hlaváčkovou oslovila a o možné spolupráci se již bavily v Singapuru. Definitivní rozhodnutí by mělo padnout v příštích několika týdnech.