Jan Šátral má nového trenéra a chystá se do Opavy a Milovic

- David Schlegel

Nepříliš podařenou sezónu má za sebou český daviscupový reprezentant Jan Šátral. Bývalý 136. hráč světového žebříčku, který klesl až na 374. pozici, se pokusí napravit dojem z letošního roku na dvou českých futurech v Opavě a Milovicích.

„Akorát jsem na cestě do Opavy,“ hlásil Šátral v neděli v poledne. „Pak mě čeká ještě další future v Milovicích. Původně jsem účast na těchto turnajích neplánoval, a tak musím hrát na obou turnajích kvalifikaci,“ vysvětlil.

Na obou turnajích ho bude doprovázet nový trenér Tomáš Zíb, který s ním absolvoval už nedávnou cestu na tři challengery do Spojených států. Šátral se během sezóny rozešel se svým dlouholetým trenérem Danielem Lustigem.

Šátral se série podzimních futurů na tvrdém povrchu v České republice zúčastnil naposledy v roce 2012, kdy postoupil v Rožnově pod Radhoštěm do finále. „Po zdravotní stránce se aktuálně cítím dobře. Nejméně v Opavě se budu soustředit jen na dvouhru. Cíle mám na obou turnajích co nejvyšší. Chtěl bych aspoň trošku důstojně zakončit sezónu,“ řekl Šátral, pro něhož oba turnaje budou posledními v letošní sezóně. Pak se chystá na dovolenou.