Futures v Jablonci: Rikl získal premiérový titul mezi profesionály

- Jan Vojkůvka

Osmnáctiletý Patrik Rikl přetavil hned své první finále na profesionálním okruhu v zisk premiérového titulu v dospělé kategorii. Ve finále turnaje v Jablonci si poradil se slovenským tenistou Lukášem Kleinem za pouhých 57 minut hry 6:4, 6:2 a plně využil své divoké karty, kterou obdržel od organizátorů turnaje.

Vítěz juniorské čtyřhry z Roland Garros 2016 a držitel celkem pěti juniorských trofejí ze dvouhry i čtyřhry, vstoupil do svého premiérového finále mezi dospělými v roli mírného outsidera. Proti němu stál už relativně zkušený Lukáš Klein, pro něhož to v této sezoně bylo už třetí finále.

Slovenský tenista, ač byl mírným favoritem, ale nedokázal na skvěle servírujícího Rikla najít recept a za celý zápas si vypracoval jen jeden brejkbol, který navíc nevyužil. Naopak Rikl se k prvnímu brejku dostal v páté hře první sady a další dva získané servisy soupeře přidal v první a sedmé hře druhého setu.

Český tenista navíc byl při využívání vlastních příležitostí stoprocentní, když využil všechny tři brejkboly, které vybojoval.

Po výhře 6:4, 6:2 se osmnáctiletý mladík, který doposud získal dva body do žebříčku, navíc výrazně posune v hodnocení rankingu ATP. Za vítězství v Jablonci totiž získá hned 18 bodů a vyhoupne se do deváté světové stovky.

Finále dvouhry
PATRIK RIKL (1633.) - Lukáš Klein (SVK, 671.) 6:4, 6:2

Futures v Jablonci den po dni:

28.10.
Futures v Jablonci: Rikl poprvé postoupil do finále! Poljak slaví titul ve čtyřhře

27.10.
Futures v Jablonci: Nasazená jednička Jaloviec končí! Do semifinále postoupili Rikl a Duda

26.10.
Futures v Jablonci: Rikl zaskočil nasazeného Papíka, Jaloviec postoupil s odřenýma ušima

25.10.
Futures v Jablonci: Michnev překvapivě nestačil na Nouzu, postupuje celkem 11 Čechů

24.10.
Futures v Jablonci: Vejvara i Duda postupují do hlavní soutěže, roli favorita splnil také Krstev