ATP

Změna priorit. Bouřlivák Kyrgios dá přednost Davis Cupu před grandslamy

- Jan Havlovic

Zatímco většina vrcholných tenistů začínají stavět Davis Cup na druhou kolej, Nick Kyrgios dělá přesný opak. Australský bouřlivák se chce v příští sezoně zaměřit hlavně na reprezentaci své země. „Davis Cup bude mou prioritou v příštím roce,“ překvapil Kyrgios.

U Nicka Kyrgiose jsme zvyklí na ledacos. Při turnajích buď předvádí tenis na světové úrovni, nebo zápas skrečuje bez udání důvodu. Jedno se mu ale upřít nedá – když hraje za australský daviscupový tým, vždy nechá na kurtu všechno.  

V letošním roce dovedl Austrálii do semifinále, ve kterém výběr Lleytona Hewitta nestačil na Belgii. V příští sezoně chce Kyrgios ještě dál a hodlá tomu obětovat opravdu hodně. „V příštím roce to bude Davis Cup mou prioritou a týmovým soutěžím budu dávat větší váhu než grandslamům,“ cituje Kyrgiose stránka playersvoice.com.

„Grandslamy jsou největšími turnaji v sezoně a každý si chce na nich vést dobře. Ale já prostě dávám přednost týmu. Být s klukama z australského mužstva je pro mě hrozně osvěžující,“ odůvodňuje Kyrgios své rozhodnutí. Aktuální australská jednička by se v příští sezoně ráda zaměřila kromě Davis Cupu také na Laver Cup, který se uskuteční v září v Chichagu. „Podpora kluků z týmů byla tehdy úžasná,“ vzpomíná na nedávnou událost v Praze.

Kyrgios je bezesporu výborný tenista, ale je hodně náladový. Právě při týmových soutěžích však dokáže ze sebe dostat maximum. Cítí totiž důvěru z lavičky, což mu dodává další motivaci.