Zahrát jeden míček jinak, byla bych možná ve finále, litovala Plíšková po prohrané bitvě

- Jan Havlovic

Sen o titulu se rozplynul. Karolína Plíšková skončila při své druhé účasti na Turnaji mistryň před branami finále, když v nervy drásající bitvě nestačila na Caroline Wozniackou. Českou tenisovou jedničku mrzely při pozápasovém hodnocení zejména nevyužité setboly, kterých bylo celkem šest. „Celý zápas byl o prvním setu,“ hodnotila Plíšková semifinálový souboj na tiskové konferenci.

Poprvé v kariéře se probojovala na Turnaji mistryň ze základní skupiny. Přesto bude Plíšková odjíždět ze Singapuru zklamaná. Cílem nebylo semifinále, nýbrž titul. České tenistce také unikla možnost zakončit sezonu na pozici světové jedničky. „Jsem s tím v pohodě. To byla ta poslední věc, na kterou jsem myslela,“ bleskově zareagovala Plíšková na dotaz novinářky o prohraném boji o ženský tenisový trůn.

První set duel Plíškové s Wozniackou musel být pro každého tenisového fanouška lahůdkou. Bitva se vším všudy. Plíšková v ní promarnila hned šest setbolů, což se ukázalo jako rozhodující. „Nejvíce mrzí ty setboly, některé jsem měla i při vlastním podání,“ litovala.

„Pokud bych zahrála jeden míček lépe, možná bych být ve finále,“ hlesla pětadvacetiletá tenistka.  

„Je otázkou, jak by se zápas vyvíjel, kdybych první sadu vyhrála,“ pokračovala světová trojka. Plíšková ukázala v průběhu prvního setu semifinálového duelu také srdce velké bojovnice. V tiebreaku prohrávala již 1:6, avšak famózní šňůrou šesti bodů průběh tiebreaku otočila. Poté však dalšími třemi nevyužitými setboly nabídla šanci dánské reprezentantce, která ji využila. „Celý zápas byl o prvním setu,“ věděla Plíšková.

Česká tenisový jednička si v Singapuru příliš netykala s povrchem, který až tolik neseděl její agresivní hře. „Na tomto povrchu jsem nebyla schopná dát větší počet es, obzvlášť proti Caroline, která je v defenzivě velmi dobrá,“ ocenila kvality své soupeřky. „Z obou stran to byl opravdu kvalitní zápas,“ hodnotila světová trojka semifinálový souboj.

Nyní čeká Plíškovou zasloužená dovolená. „Prvně si odpočinu. Přijde mi, jako bych neodpočívala už skoro deset týdnů,“ ohlédla se za těžkou přípravou na vrchol sezony. „Musím si naplánovat příští sezonu. To ale nebudu dělat hned, ale až za pár týdnů,“ dodala závěrem.