Zverev zamíří jen do Londýna. Next Gen v Miláně ale podpoří

- Tomáš Macák

Úspěšná sezóna mu zajistila kvalifikování se na Turnaj mistrů v Londýně, ale s mnohem větším přehledem také na juniorskou obdobu ATP Finals – Next Gen v Miláně. Dvacetiletý Alexander Zverev dlouho zvažoval variantu zúčastnit se obou turnajů, ale nakonec dal přednost pošetření sil na velkolepou akci v Anglii. „Nicméně plánuji se na začátku akce v Miláně objevit, abych celý turnaj podpořil,“ slibuje momentální světová pětka.

Zverev v této sezóně odehrál už 70 zápasů, a právě velké vytížení hrálo velkou roli v rozhodování, jestli bojovat na dvou frontách, nebo jen na té hlavní. Další komplikací je to, že Next Gen končí jediný den před Turnajem mistrů v Londýně, a i proto se německý tenista představí jen tam. „Konzultoval jsem to se svým týmem a kvůli nejlepší přípravě na Londýn jsme se rozhodli, že je dobré nehrát týden předtím v Miláně,“ řekl Zverev.

Premiérový ročník turnaje pro tenisty, kteří by se měli v budoucnu stát grandslamovými šampiony, ale chce vítěz pěti letošních turnajů podpořit. „Předem odstupuji z Next Gen ATP finále, nicméně plánuji se na začátku akce v Miláně objevit, abych celý projekt podpořil a prokázal uznání mým fanouškům v Itálii, kteří mě podporovali na turnaji v Římě, který jsem na jaře vyhrál,“ dodala německá tenisová hvězda.

Turnaj pro úspěšné tenisové naděje do 21 let má nyní sedm jistých účastníků. K Rublevovi, Chačanovovi, Šapovalovovi, Donaldsonovi, Čoričovi, Čongovi a Medveděvovi přibyde ještě jeden, poslední hráč, který vzejde z italské kvalifikace, které se zúčastní jen domácí tenisté.