Zvláštní zápas, hodnotila Plíšková porážku. Teď se chce připravit na klíčové semifinále

- Filip Lefenda

Pod dvou suverénních vítězstvích přišla porážka. Již jistá postupující Karolína Plíšková podlehla v Singapuru Jeleně Ostapenkové. Češka, která i navzdory prohře postupuje do semifinále z prvního místa, si je vědoma, že ji v sobotu čeká důležitější zápas. A na ten se chce pečlivě připravit.

Do posledního utkání v rámci Bílé skupiny přitom nevstoupila Plíšková špatně. Po vyhraném podání měla ve druhém gemu na returnu tři brejkové příležitosti. „To byl možná rozhodující okamžik setu. Kdybych je proměnila, mohlo se vše vyvíjet jinak,“ komentovala duel na tiskové konferenci. „Bylo těžké hrát svůj nejlepší tenis. Věděla jsem, že už mám semifinále jisté. Byla to zvláštní situace, cítila jsem se dost nezvykle,“ přiznala světová trojka.

Ta měla po suverénních vítězstvích nad Venus Williamsovou a Garbiňe Muguruzaovou vítězství ve skupině již jisté. „O peníze a body hrajete po celý rok, tohle pro mě není největší motivací,“ reagovala na otázku ohledně motivace. „Chtěla jsem samozřejmě vyhrát. Odehrála jsem dva dobré zápasy, dnes to ale bylo jiné, zvláštní. Necítila jsem se špatně, ale ona hrála fakt skvěle,“ vyzdvihla i výkon Ostapenkové, která hrála na maximální míru rizika. A vedla si parádně.

„Snažím se na každou soupeřku připravit co nejlépe. Dnes to nebylo o špatné přípravě – ta byla v pořádku,“ pokračovala Plíšková. „Proberu vše se svým týmem a musím na tento zápas zapomenout. Čeká mě důležitější střetnutí,“ je si vědoma, že skutečná prověrka přijde v sobotním semifinále.

V tom už bude muset vyhrát, jinak bude balit kufry. „Teď už to bude jako na normálních turnajích. Jsem ráda, že je skupina u konce,“ těší se na další výzvu. „Zítra více potrénuji, na kurtech jsem nestrávila příliš času. Musím být připravena na případný dlouhý a těžký zápas, druhá skupina je odlišná od té mé. Věřím, že mohu hrát mnohem lépe,“ nechce dát pětadvacetiletá Češka prostor podcenění.

To platí o to více, že některé výsledky jsou v Singapuru opravdu nečekané. „Třeba středeční suverénní výhra Wozniacké nad Halepovou mě opravdu překvapila. Caroline zde hraje velmi dobře. To, jak jednoduše vyhrála oba své zápasy, je pro mě překvapením,“ zamyslela se Plíšková nad působivými výkony jedné z protivnic, která dosud na turnaji ztratila jen čtyři hry.

„Ale to se na konci sezóny stává,“ přispěchala s vysvětlením. „Některé hráčky zde mohou být trochu více unavené. Všechny chceme hrát co nejlépe, je těžké ale předvést to nejlepší ve všech třech utkáních,“ dodala.