Turnaj mistryň: Garcíaová udolala Svitolinovou a poslala Wozniackou do semifinále

- Jan Havlovic

Caroline Wozniacká vybojovala v Singapuru postup do semifinále. Dosáhla na něj jasným vítězstvím nad Rumunkou Simonou Halepovou, které povolila jen dva gemy. Zároveň jí pomohlo také vítězství Francouzky Caroline Garcíaové, která naopak vybojovala naději do pátečního závěrečného zápasu. Ve třech setech totiž udolala Ukrajinku Elinu Svitolinovou, jež je na pokraji vyřazení.

Wozniacká rozdrtila Halepovou
Hlavním hřebem středečního programu měl být v Singapuru jednoznačně souboj Simony Halepové s Caroline Wozniackou. Obě tenistky svá úvodní utkání na letošním Turnaji mistryň zvládly a byly horkými favoritkami na postup do semifinále. Duel ale nakonec trval jen 64 minut a Wozniacká předvedla suverénní jízdu za vítězstvím, když svou soupeřku smetla 6:0, 6:2.

Za celý zápas Wozniacká čelila jen jednomu brejkbolu a to za stavu 6:0, 3:1. Dánka však nezaváhala a vítězství i postup vybojovala s přehledem. Její hlavní zbraní byly pečlivě hrané výměny, během kterých nechybovala. Za celé utkání zaznamenala jen 7 nevynucených chyb, zatímco Halepová jich nasázela 17.

Halepová od začátku na světovou šestku nestačila, nedokázala reagovat na její herní styl, nedostávala se do tempa a jako by vůbec neměla energii. Výrazně si tak zkomplikovala boj o postup do semifinále. Naopak Caroline Wozniacká si postup zajistila.

Svitolinová je na pokraji vyřazení, prohrála s Garcíaovou
Druhé středeční utkání Červené skupiny přineslo pravou tenisovou bitvu. Ukrajinka Elina Svitolinová i Francouzka Caroline Garcíaová prohrály své úvodní duely a dnes je čekal zápas o naději. Větší šanci na postup má nyní Caroline Garcíaová, která zvítězila po téměř třech hodinách hry 6:7(7), 6:3, 7:5 a v pátek ji čeká souboj o postup s Dánkou Wozniackou. Bez šance na postup ale není ani Svitolinová, která však čelí velmi nepříjemné situaci a musí v závěrečném utkání vyhrát hladce ve dvou setech a spoléhat na výsledek druhého utkání.

Do zápasu lépe vstoupila Garcíaová, která ale vedení 4:2 v prvním setu neudržela a prohrála úvodní dějství v tiebreaku. Do problémů se naopak dostala zkraje druhé sady, kdy po ztrátě podání prohrávala 1:2, ale vývoj setu otočila na 5:2 a dějství doservírovala. O vítězce zápasu tak musel rozhodnout až třetí set.

V něm na tom byla dlouho lépe Svitolinová, která vedla už 5:3, ale nedokázala zápas dopodávat. Naopak čistou hrou přišla o svůj servis a Garcíaová předvedla v závěru utkání senzační obrat, při kterém vyhrála 4 gemy v řadě.

Červená skupina
Simona Halepová (ROU, 1.) – Caroline Wozniacká (DEN, 6.) 0:6, 2:6
Elina Svitolinová (UKR, 4.) – Caroline Garciaová (FRA, 8.) 7:6(7), 3:6, 5:7