WTA

Postupová matematika: Plíšková může již dnes slavit postup do semifinále

- Jan Havlovic

Situace v Bílé skupině se po úterních zápase může pořádně zamíchat, nebo už může být také jasno o jedné postupující. Slibné šance na proklouznutí do semifinále má Karolína Plíšková, která v úvodním duelu v Singapuru porazila ve dvou setech Venus Williamsovou. Za jakých okolností si může česká tenisová jednička zajistit už dnes postup ze skupiny?

Skupinu má rozehranou skvěle. Karolína Plíšková ztratila v úvodním duelu letošního Turnaje mistryň pouhé čtyři gemy a po přesvědčivém výkonu si připsala první výhru. Česká tenisová jednička se tak dostala do komfortní situace. I v případě dnešní prohry v duelu s Muguruzaovou by měla situaci stále ve svých rukou. Existuje však také šance, že se Plíšková může již dnes kvalifikovat do semifinále.

Možné scénáře vývoje Bílé skupiny
– Pokud Plíšková a Williamsová ve svých zápasech zvítězí, Plíšková postupuje do semifinále jako vítěz skupiny a Ostapenková ztrácí šanci na postup ze skupiny. (Williamsová a Muguruzaová si to rozdají ve čtvrtek v přímém souboji o postup ze skupiny)

– Pokud Plíšková zvítězí ve dvou setech a Ostapenková zvítězí ve třech setech, Plíšková postupuje ze skupiny

– Pokud Muguruzaová a Ostapenková zvítězí, Muguruzaová se kvalifikuje do semifinále jako vítězka skupiny, Williamsová ztrácí šanci na postup ze skupiny (Ostapenková a Plíšková si to rozdají ve čtvrtek v přímém souboji o postup ze skupiny)

– Pokud Muguruzaová zvítězí ve dvou setech a Williamsová zvítězí ve třech setech, Muguruzaová se kvalifikuje do semifinále

Každá jiná možnost znamená, že se o postupujících rozhodne až při čtvrtečních utkáních.