Veselý rozšířil českou marodku a předčasně ukončil sezonu

- Jan Havlovic

Dalším českým tenistou, který musel ze zdravotních důvodů předčasně ukončit sezonu, je Jiří Veselý. Český daviscupový reprezentant si v minulém týdnu natáhl sval v oblasti kyčle a v letošním roce se již na žádném turnaji nepředstaví. Informaci Veselý potvrdil na svém oficiálním instagramovém účtu.

Českým tenistům v letošním roce zdraví příliš nepřeje. Nejprve musel celou sezonu odpískat Radek Štěpánek, po něm i Adam Pavlásek a před několika dny oznámila konec sezony také česká tenisová jednička Tomáš Berdych. Nyní se k již zmíněné trojici přidal také Jiří Veselý, kterého trápí natažený sval v oblasti kyčle.

„Poté, co jsem si natáhl sval v oblasti kyčle, jsem se rozhodl ukončit letošní sezonu a dát mému tělu čas na rekonvalescenci,“ oznámil Veselý tuto zprávu svým fanouškům na svém instagramovém účtu. „Díky tomu budu mít více času na předsezonní přípravu,“ snažil se hledat pozitiva čtyřiadvacetiletý tenista.

Poslední zápas odehrála česká dvojka minulý týden v Moskvě, kde nedohrála utkání s Italem Andreasem Seppim. Veselý tak zakončil sezonu s bilancí 24 výher a 26 porážek. K jeho největším úspěchů v tomto kalendářním roce můžeme zařadit titul z domácího challengeru v Prostějově či semifinálovou účast na turnaji v Marrákeši.

Tenista pocházející z Příbrami získal také titul ve čtyřhře, když společně s Romanem Jebavým ovládli turnaj v Instanbulu. Veselému se přesto tento rok nehodnotí příliš kladně. „Tato sezona byla podobná těm předchozím – nahoru a dolů. Chybí mi vyrovnanost,“ je si vědom český daviscupový reprezentant.