Turnaj mistryň: Wozniacká smetla Svitolinovou! Halepová zastavila rozjetou Garciaovou

- Jan Vojkůvka

Druhý hrací den Turnaje mistryň je minulostí. Úvodní výhru slaví v Singapuru Rumunka Simona Halepová, která zvládla svůj první zápas v roli světové jedničky, když dokázala porazit rozjetou Caroline Garciaovou ve dvou setech. Až nečekaně hladký průběh měl souboj Eliny Svitolinové s Caroline Wozniackou. Dánská tenistka zvítězila za 59 minut po setech 6:2, 6:0.

Halepová slaví první výhru, poradila si s rozjetou Garciaovou
Pondělní program v Singapuru zahájil duel nové světové jedničky Simony Halepové s debutantkou Caroline Garciaovou. Z úvodního vítězství na turnaji se raduje rumunská reprezentantka, která porazila svou soupeřku po setech 6:4, 6:2 a oplatila jí nedávnou porážku z finále turnaje v Pekingu.

Favoritkou tohoto duela byla dle papírových předpokladů Halepová, avšak rozjetá Garciaová měla v zádech šňůru jedenácti vítězných zápasů. První dramatické momenty úvodního zápasu Červené skupiny přišly již ve druhé hře, ve které Halepová musela zachraňovat dva brejkboly soupeřky. Situaci zvládla, podání si udržela a sama za stavu 3:2 prolomila servis Garciaové. Ta však kontrolovala rychlým rebrejkem, a tak se začínalo znovu "od nuly". 

Vítězka turnajů ve Wu-chanu a Pekingu ztratila své podání znovu v devátém gemu. Halepová následně promarnila při svém servisu hned dva setboly, avšak třetí možnost na ukončení úvodní sady již Rumunka dokázala využít. 

Vítězný závěr prvního setu Halepovou vybičoval k ještě lepšímu výkonu a po sérii pěti gemů v řadě vedla světová jednička již 5:1. Garciaové se ještě podařilo snížit na rozdíl tří gemů, avšak nasazená jednička poté duel ukončila při vlastním servisu a slaví vítězný vstup do Turnaje mistryň. 

Woznická smetla debutantku Svitolinovou
Pondělní program v Singapuru pokračoval druhým zápasem, ve kterém se střetla Elina Svitolinová s Caroline Wozniackou. Z nečekaně hladkého vítězství se raduje dánská reprezentantka, která mírně favorizovanou Svitolinovou porazila za 59 minut po setech 6:2, 6:0. 

Hned sedmkrát se Wozniacká letos probojovala do finále, avšak až v tom posledním v Tokiu dokázala získat i kýženou trofej. To Svitolinová získala letos titul hned pětkrát, avšak závěrečná asijská šňůra turnajů se ukrajinské tenistce příliš nevydařila, i přesto byla v tomto souboji mírnou favoritkou. 

Úvod tohoto duelu nabídl vyrovnanou podívanou pouze do stavu 3:2 pro Wozniackou. Světová šestka se poté proměněným brejkbolem dostala do výhody. Dánské reprezentantce se podařilo brejknout svou soupeřku ještě jednou a ujala se vedení v zápase. Do druhé sady začínala na podání právě Wozniacká, která stupňovala svůj výkon a své soupeřce nedala šanci na obrat. Svitolinové nadělila kanára a slaví první vítězství v Červené skupině. 

Červená skupina
Simona Halepová (ROU, 1.) - Caroline Garcíaová (FRA, 8.) 6:4, 6:2
Elina Svitolinová (UKR, 4.) - Caroline Wozniacká (DEN, 6.) 2:6, 0:6