Maximální spokojenost! Letošní skupina je pro mě lepší než ta loňská, řekla po vítězství Plíšková

- Jan Vojkůvka

Ve velké představení Karolíny Plíškové se přeměnil zahajovací zápas letošního WTA Finals v Singapuru. Česká tenistka povolila nestárnoucí Venus Williamsové pouhé čtyři gemy a suverénně si dokráčela pro první vítězství v základní skupině. „Jsem šťastná, že jsem přenesla věci z tréninku i do zápasu,“ řekla na tiskové konferenci Plíšková.

To byla jízda! Lepší začátek si Karolína Plíšková v Singapuru snad ani nemohla přát. Američanku Venus Williamsovou obrala pětkrát o servis, pomohla si pěti esy, a i když první podání trefovala „jen“ s úspěšností 63 %, tak soupeřce moc šancí na returnu nedala. „Myslím, že jsem nemohla mít lepší start do turnaje, než jaký jsem měla dnes," řekla pětadvacetiletá tenistka.

Rezervy se ale podle ní ještě ve výkonu najdou. „Podle mě jsem dnes docela dobře servírovala. Ale může to být ještě lepší,“ upozornila bývalá světová jednička.

Williamsovou smetla za necelých 74 minut 6:2, 6:2. Vypadá to zcela jednoznačně, to si ale Plíšková nemyslí. „I když skóre naznačuje, že to bylo snadné, tak nebylo. Naopak zápas byl hodně těžký, hlavně při hře od základní čáry. Obě jsme hrály hodně rychle a měly dobré údery,“ podotkla česká tenistka.

Odpor Williamsové během utkání byl ale pouze takový, jaký Plíšková povolila. Američanka totiž vůbec nebyla tou hráčkou, která si vybojovala po osmi letech účast na Turnaji mistryň. Nepadal jí první servis a přes ten druhý uhrála jen 6 fiftýnů z 25. Navíc trefila šest dvojchyb.

Plíšková se tak dostala hned ke 12 brejkbolům, ze kterých 5 využila. Českou tenistku navíc může těšit fakt, že si k vítězství pomohla 25 vítěznými údery a rozhodně nebyla na dvorci pasivní. Také se vyhýbala zbytečným chybám a zaznamenala jen 12 nevynucených chyb. „V tréninku to bylo dobré, akorát jsem nevěděla, jestli nebudu nervózní, protože to byl první zápas,“ řekla loňská finalistka z US Open. To Američanka na druhé straně sítě zahrála 16 winnerů a 19 errorů. 

I přes jednoznačné vítězství chová česká hráčka ke své soupeřce velkou úctu. „I když Venus letos nezískala grandslam, tak je i ve svém věku stále na vrcholu. Dostala se do Singapuru, takže je mezi osmi nejlepšími tenistkami světa," vyjádřila se na adresu Williamsové Plíšková. 

Světová trojka si utkáním proti Williamsové dodala potřebný klid. „Hned se vám jde lépe do dalších zápasů, protože nejste pod tlakem, že musíte nutně vyhrát. Nevím, jak se budu cítit v úterý, ale doufám, že se přiblížím výkonu z úvodního zápasu," dodala na závěr Plíšková. 

Právě v úterý odehraje dvojnásobná fedcupová vítězka druhý zápas na singapurském turnaji. Čeká ji přemožitelka Jeleny Ostapenkové - Garbiñe Muguruzaová.