Vzhůru za titulem! S losem jsem spokojená, hlásí Plíšková ze Singapuru

- Jan Havlovic

Podruhé v řadě startuje Karolína Plíšková na prestižním Turnaji mistryň. V loňském roce skončila již ve skupině, letos má rozhodně větší ambice. Aktuální světová trojka se vyjádřila k pátečnímu losu, který ji poslal do skupiny k Muguruzaové, V. Williamsové a Ostapenkové. „Nevím, jak to mají ostatní hráčky, ale já jsem se svou skupinou spokojená,“ říká usměvavá Plíšková, která zahájí turnaj nedělním utkání s Venus Williamsovou.

Už zítra to vypukne! Turnaj, na který si zajistilo letenky pouze osm nejlepších hráček letošní sezony. K radosti českých fanoušků je mezi nimi také Karolína Plíšková, která dorazila do Singapuru v roli jedné z favoritek. V nabité konkurenci však může uspět každá z osmičky kvalifikovaných.

V pátek proběhl v luxusním hotelu Marina Bay Sands slavnostní los, který rozlosoval hráčky do dvou skupin. Karolína Plíšková se dostala do Bílé skupiny, kde bude zápolit ve společnosti Garbiňe Muguruzaové, Venus Williamsové a Jeleny Ostapenkové. 

Česká jednička byla s losem spokojená a je ráda, že si zahraje proti hráčkám, které vyznávají podobný styl jako ona. „V Červené skupině je více defenzivních hráček. Jsem ráda, že jsou v mé skupině hráčky, které vyznávají agresivní styl hry,“ přiznala Plíšková na sobotní tiskové konferenci. „Nevím, jak to mají ostatní hráčky, ale já jsem se svou skupinou spokojená,“ pokračovala.

Světová trojka zahájí Turnaj mistryň hned první hrací den duelem s Venus Williamsovou. „Začínám proti Venus, které jsem jednou utekla z mečbolu a podruhé prohrála těsný zápas. Bude to těžké,“ tuší lounská ranařka. „Tenhle zápas bude hodně otevřený,“ citují Plíškovou oficiální stránky WTA.

 Ve druhém zápase na turnaji vyzve Garbiňe Muguruzaovou, se kterou má pozitivní bilanci 6-2. „Garbiňe má za sebou velmi dobrou sezonu. Poslední zápas jsem s ní prohrála,“ vzpomíná Plíšková na duel ze Cincinnati, ve kterém na Španělku nestačila poměrem 3:6, 2:6.

Na závěr Bílé skupiny se česká tenistka střetne s nejmladší účastnicí turnaje Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska, kterou dokázala v kariéře již dvakrát porazit. „Myslím, že to není lehká skupina. Ale zase tady nenajdete lehkého soupeře, a tak se mi má skupina zamlouvá,“ dodala Plíšková závěrem.

Její úvodní duel proti Venus Williamsové je na programu v neděli v 11:00 (SELČ).