WTA

Los Turnaje mistryň: Plíškovou čeká Muguruzaová, vyzve také nejstarší i nejmladší hráčku turnaje

- Jan Havlovic

Rozlosováno! Osmička nejlepších tenistek, které se probojovaly na závěrečný Turnaj mistryň, již zná své soupeřky pro základní skupinu. Karolína Plíšková byla při slavnostním ceremoniálu nalosována do Bílé skupiny, ve které se utká s Garbiňe Muguruzaovou, Venus Williamsovou a Jelenou Ostapenkovou. V Červené skupině se utkají Halepová, Svitolinová, Wozniacká a Garciaová.

Už v neděli to celé vypukne. Osmička nejlepších tenistek letošní sezony se v dalekém Singapuru porvou o trofej Billie Jean Kingové. Dva dny před samotným startem celé akce proběhl slavnostní los, který rozdělil tenistky do dvou skupin – Červené a Bílé.

Největší pozornost českých fanoušků bude směřována pochopitelně na Karolínu Plíškovou. „Vždy bylo mým cílem se na Turnaj mistryň kvalifikovat a snila jsem o tom,“ řekla česká reprezentantka před samotným losem. Aktuální světová trojka byla nalosována do Bílé skupiny a v Singapuru se utká s Garbiňe Muguruzaovou, Venus Williamsovou a Jelenou Ostapenkovou. 

České tenisové jedničce se jistě ulevilo, když se vyhla Rumunce Halepové, se kterou prohrála v kariéře již pětkrát. To s Garbiňe Muguruzaovou má o poznání lepší bilanci. Plíšková dokázala aktuální světovou dvojku porazit hned šestkrát, Španělka uspěla v soubojích s lounskou ranařkou pouze dvakrát. 

Další soupeřkou světové trojky bude Venus Williamsová, se kterou se Plíšková střetla pouze dvakrát a v obou případech šlo o nesmírně vyrovnané duely. Tím posledním vzájemným duelem bylo loňské čtvrtfinále na US Open, ve kterém Češka dokázala v dramatickém zápase svou soupeřku porazit až v tiebreaku třetího setu. 

Cestu do semifinále se Plíškové bude snažit znepříjemnit také Jelena Ostapenková, ve svých dvaceti letech nejmladší hráčka letošního Turnaje mistryň. Česká jednička má však s vítězkou letošního Rolland Garros pozitivní bilanci, když svou soupeřku porazila loni v Cincinnati i na začátku letošního roku na Australian Open. 

Česká tenisová jednička se probojovala na prestižní turnaj teprve podruhé ve své kariéře. V loňském roce skončila její cesta již v základní skupině, když vyhrála jediný ze tří zápasů.

Los Turnaje mistryň:
Červená skupina – Simona Halepová (ROU), Elina Svitolinová (UKR), Caroline Wozniacká (DEN), Caroline Garciaová (FRA)
Bílá skupina ­– Garbiňe Muguruzaová (ESP), KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ, Venus Williamsová (USA), Jelena Ostapenková (LAT)