Denní menu, 20.10.2017: Hlaváčková slaví v Moskvě další titul, Smitková je ve finále

- Jan Havlovic

Andrea Hlaváčková společně s Tímeou Babosovou ovládly turnaj v Moskvě! Česko-maďarský pár porazil ve finálovém duelu dvojici Smithová, Melicharová a slaví zisk čtvrtého společného titulu. Na halovém turnaji ve Francii se daří Tereze Smitkové, která se porve o premiérový postup do finále. Hned dvojité zastoupení bude mít český tenis v semifinále turnaje v turecké Antalyi. Magdalena Pantůčková i Gabriela Horáčková zvládly své dramatické duely a postupují mezi nejlepší čtyři hráčky turnaje.

NA ROZJEZD

14:45

SMITKOVÁ POSTOUPILA VE FRANCI DO FINÁLE: Česká tenistka Tereza Smitková (216.) dokázala v semifinále turnaje, který se hraje ve francouzském Joue-Les-Tours, porazit Rumunku Rusovou (214.) a postoupila tak do svého prvního přímého souboje o titul v roce 2017. V prvním setu otočila z nepříznivého stavu 4:6 na 7:5. Druhou sadu nezvládla a prohrála 4:6. Rozhodující set byl ale v jednoznačné režii třiadvacetileté Češky a vyhrála 6:1. Smitkovou tak čeká první finále od loňského července, kdy se představila v německém Horbu.

 

HLAVNÍ CHOD

11:10

HLAVÁČKOVÁ S BABOSOVOU SLAVÍ ČTVRTÝ TITUL V SEZONĚ: Andrea Hlaváčková s Tímeou Babosovou mají v posledních týdnech formu jako hrom! To potvrdil česko-maďarský pár také na turnaji v Moskvě, kde vyhrál všechny čtyři zápasy a slaví zisk čtvrtého společného titulu. V pátečním finále porazily nasazené jedničky dvojici Melicharová, Smithová po setech 6:2, 3:6, 10:3. 

Hlaváčková s Babosovou vstoupily do finálového klání skvěle a vypracovaly si slibný náskok 4:0. Výhodu dvou brejků si udržely až do konce první sady, kterou opanovaly poměrem 6:2. Ve druhém setu Smithová s Melicharovou svůj výkon zlepšily a vynutily si rozhodující supertiebreak. V něm však dominovaly nasazené jedničky, které dovolily svým soupeřkám pouhé tři body a mohly začít slavit zisk dalšího titulu. Česko-maďarská dvojice se nyní z Moskvy přesune do Singapuru, kde již v úterý proběhne los čtyřhry Turnaje mistryň. – Babosová (HUN), Hlaváčková x Melicharová, Smithová (USA/GBR) 6:2, 3:6, 10:3

 

A KDO NEMÁ DOST...

10:15

HORÁČKOVÁ POPRVÉ V TÉTO SEZONĚ POSTOUPILA DO SEMIFINÁLE: Gabriela Horáčková zvládla na turnaji v turecké Antalyi i svůj třetí zápas a poprvé v této sezoně se probojovala do semifinále. Šestadvacetiletá tenistka svedla v pátečním čtvrtfinále bezmála tříhodinovou bitvu s teprve šestnáctiletou Slovenkou Viktorii Morvayovou, kterou udolala po setech 4:6, 7:6 (5) a 4:6. Horáčková však prohrávala ve druhé sadě již 3:5 a vypadalo to, že skončí před branami semifinále. Mladičká Slovenka však nedokázala utkání ukončit při vlastním podání a Češka duel otočila. V sobotním semifinále Horáčková vyzve další mladou tenistku – teprve sedmnáctiletou Rusku Višněvskou. – Viktoria Morvayová (SVK, 1164.) x Gabriela Horáčková (851.) 6:4, 6:7 (5), 4:6

Češi v akci

Pantůčková postupuje v Antalyi do semifinále
Magdalena Pantůčková (694.) postupuje počtvrté v této sezoně na turnaji ITF do semifinále. Teprve osmnáctiletá tenistka si v pátečním čtvrtfinálovém souboji poradila se Srbkou Tijanou Spasojevičovou (888.), kterou udolala za dvě hodiny a dvacet minut po setech 6:3, 4:6 a 6:3. V boji o premíérovou letošní účast ve finále vyzve Rumunku Ghioroaiovou, čtvrtou nasazenou.

ATP/WTA

VTB Kremlin Cup, Moskva (ženy, RUS, 855 308 USD, tvrdý povrch - hala)
Finále čtyřhry
Babosová (HUN), HLAVÁČKOVÁ [1] – Melicharová, Smithová (USA/GBR) 6:2, 3:6, 10:3

ITF/Futures

13ème Open Engie de Touraine, Joue-Les-Tours (ženy, FRA, 25 000 USD, tvrdý povrch - hala)
Semifinále dvouhry
TEREZA SMITKOVÁ (216.) [4] – Elena Gabriela Rusová (ROU, 214.) [2] 7:5, 4:6, 6:1

Tennis Organisation Cup, Antalya (ženy, TUR, 15 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
Viktoria Morvayová (SVK, 1164.) [WC] – GABRIELA HORÁČKOVÁ (851.) 6:4, 6:7 (5), 4:6
MAGDALÉNA PANTŮČKOVÁ (694.) – Tijana Spasojevičová (SRB, 888.) 6:3, 4:6, 6:3