VIDEO: Takhle čaruje Dimitrov! Švédské publikum jásalo, soupeř nevěřil vlastním očím

- Filip Lefenda

Jedním z největších favoritů halového turnaje ve Stockholmu je tento týden jeho nasazená jednička Grigor Dimitrov. Že mu severské podmínky vyhovují, koneckonců ukázal už před třemi lety, když v souboji s Američanem Sockem předvedl bezprostředně po sobě dva neuvěřitelné vítězné údery, jimiž si vysloužil pochvalu soupeře i obdiv ve stoje aplaudujících diváků.

Vše se odehrálo ve druhém setu za stavu 2:2 poté, co ten úvodní Dimitrov prohrál 5:7. Bulhar odpověděl na dva razantní returny protivníka v krátkém sledu dvěma neuvěřitelnými vítěznými údery hranými zády k míči a vyčaroval přítomným lahůdku, která je dodnes ozdobou turnaje. Přesvědčte se koneckonců sami.

Dimitrov nakonec utkání otočil a ve Stockholmu došel až do finále, kde v souboji o titul prohrál s Tomášem Berdychem. Hráč, který na oblíbené halové akci triumfoval poprvé v roce 2012, získal následne titul, v pořadí již třetí, i o rok později. Letos česká jednička ve Švédsku nestartuje, vinou bolesti zad ve čtvrtek předčasně ukončila sezónu a startovat tak nebude ani na podnicích ve Vídni a Paříži.

To Dimitrov je opět připraven „na značkách“. Šestadvacetiletý tenista, který obhajuje loňské semifinále, vstoupí do letošního ročníku čtvrtečním soubojem s Polákem Janowiczem.